Vrbas: Za obnovu ambulante u Savinom Selu obezbeđeno 48,6 miliona

obnova ambulante - savino selo - pokrajinska vlada
VRBAS/SAVINO SELO – Pokrajinska vlada je izdvojila 48,6 miliona dinara za obnovu ambulante u Savinom Selu, u opštini Vrbas, a novac je usmeren Domu zdravlja „Veljko Vlahović”, saopšteno je danas nakon sednice Pokrajinske vlade.

“Ambulanta u Savinom Selu smeštena u Vili Torža, sagrađena je krajem 19. veka. U 20. veku počinje da se koristi za potrebe ambulante i spada u jednu od najlepših zgrada u AP Vojvodini gde se pruža primarna zdravstvena zaštita.

Pored ordinacije lekara opšte prakse, u zgradi se nalaze zubna ambulanta, laboratorija i apoteka. Ka toj ambulanti gravitira oko 2.500 stanovnika, a na dnevnom niovu prosečan broj pacijenata je oko 85. Kako Savino Selo ne bi ostalo bez primarne zdravstvene zaštite, a hitna medicinska pomoć je udaljena 15 kilometara, već nekoliko godina ambulanta i apoteka su preseljene u iznajmljeni prostor.

Obnovom ambulante stanovnici Savinog Sela imaće u svom mestu adekvatne uslove za lečenje”, navodi se u saopštenju.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.