Vrbas: Učenici ponovo u klupama Osnovne škole „Svetozar Miletić“ (FOTO) (VIDEO)

ovaranje škole - vrbas
VRBAS – Posle rekonstrukcije vredne 700.000 švajcarskih franaka, ponovo je za nastavu otvorena Osnovna škola „Svetozar Miletić“ u Vrbasu.

 

Škola, koju pohađa više od 700 učenika, rekonstruisana je od temelja do krova. Radovi su obuhvatali zamenu parketa, vrata i prozora, rekonstrukciju sanitarnih čvorova, unutrašnjih i spoljnih zidova, izgradnju nove spoljne fasade, zamenu kompletnih instalacija i izgradnju novog krova. Radovi su delimično finansirani iz opštinskog i pokrajinskog budžeta, a kompletna zamena stolarije finansirana je u saradnji Vlade Srbije i Vlade Švajcarske Federacije.

Povodom svečanog otvaranja škole, nakon rekonstrukcije, učenici i profesori priredili su priredbu kojoj su prisustvovali predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević, zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić, predsednica Skupštine opštine Sanja Žigić, član Opštinskog veća Srđan Stanić, brojni bivši profesori škole, roditelji i učenici.

„Opština Vrbas nastavlja s velikim investicijama u obrazovanje. Uz podršku Vlade Srbije, Vlade Švajcarske i Pokrajinske vlade uspeli smo da od temelja do krova rekonstruišemo školu „Svetozar Miletić“. Više od 700 đaka nastavu će pohađati u potpuno rekonstruisanoj zgradi. U potpuno novim učionicama. Zamenili smo sve. Podove, plafone, prozore, vrata, uradili novu izolaciju. Ugrađena je nova elektro, vodovodna i kanalizacionoa infrastruktura. Uvedeno je grejanje na gas. Uspećemo da ostvarimo uštede od 40 odsto, a đaci će imati bolje grejanje i klimatizaciju. To isto smo uradili i u dva vrtića, „Poletarcu“ i „Bubici“, u koje ide 479-oro dece iz opštine Vrbas – rekao je Rojević.

On je istakao da je u ovogodišnjem budžetu opštine za predškolsko vaspitanje, osnovno i srednje obrazovanje predviđeno 527 miliona dinara.

„Sređujemo i modernizujemo škole i vrtiće. Investiramo u unapređenje uslova obrazovanja. Đaci prvaci od pre dve godine dobijaju besplatne udžbenike. Iz budžeta se finansiraju užine i subvencioniše se prevoz učenicima, a opština najboljim đacima poklanja pametne satove, bežične slušalice i laptopove. Sve što radimo danas i što ćemo uraditi u budućnosti usmereno je na bolje uslove za život, obrazovanje i odrastanje vrbaske dece. Ona su budućnost naše opštine“, rekao je Rojević.

U ovoj školi raste broj đaka a najviše je i zaposlenih, ukupno 80. „Ovaj veliki projekat nakon realizacije prva je velika rekonstrukcija nakon 37 godina. Sve je obnovljeno, imamo novo grejanje na gas, nove prozore, novu fasadu i mnogo toga drugog i srce nam je puno. Hvala lokalnoj samoupravi na podršci, svima koji su bili uključeni u rekonstrukciju, kao i brojnim prijateljima škole koji su nam bili od pomoći. Najveću radost osećaju učenici prvog i drugog razreda koji po prvi put ulaze u svoju školu“, rekao je Slaviša Luburić, direktor OŠ „Svetozar Miletić“.

otvaranje škole - vrbas
Foto: opština Vrbas
otvaranje škole - vrbas
Foto: opština Vrbas
otvaranje škole - vrbas
Foto: opština Vrbas
otvaranje škole - vrbas
Foto: opština Vrbas

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.