Vrbas: U svim školama i vrtićima „Pažljivkova smotra 2023“ (VIDEO)

pažljivko
VRBAS – U okviru kampanje “Pažljivkova smotra 2023”, koju uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije organizuje Savet za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas, u svim osnovnim školama i vrtićima PU “Boško Buha” održane su prve aktivnosti i testiranja mališana na temu bezbednog ponašanja učesnika u saobraćaju i upoznavanja sa saobraćajnim pravilima.

“Ovoga puta kroz ‘Pažljivkovu smotru’ prošla su svi učenici prvog i drugog razreda svih osnovnih škola, kao i predškolci iz svih vrtića. Smotra je nastavak kampanje ‘PAŽLJIVKO’ kojom želimo da kroz kvalitetno i pravovremeno saobraćajno vaspitanje usadimo znanja iz ove oblasti našoj deci na vreme, kako bi uvek bili pažljivi i bezbedni u saobraćaju. Obrazovanje i ovakve akcije najznačajniji su model kroz koji smanjujemo rizik od stradanja dece u saobraćajnim nezgodama. Preventivno-promotivnim aktivnostima ćemo se baviti tokom cele godine i u akciji čemo uključiti sve uzraste od pet do 60 godina”, rekla je Tijana Aleksić, predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas.

Agencija za bezbednost saobraćaja od svoga osnivanja posebnu pažnju usmerava na zaštitu najmlađih učesnika u saobraćaju pokrećući kampanju “PAŽLJIVKO”, čija su ciljna grupa deca do 14 godina. Kampanja prati razne materijale u vidu crtanih filmova za decu, bojanke, radnih listova, knjige koju svako dete dobije kada krene u prvi razred, interaktivnu predstavu sa decom, igrice, pesmice i razne promotivne materijale. Pored kampanje namenjene deci, prepoznata je važnost rada sa roditeljima i prosvetnim radnicima u nižim razredima osnovnih škola i predškolskim ustanovama.

“Vrlo dobro znamo koliko je značajno saobraćajno vaspitanje i učitelji imaju podršku lokalne samouprave na putu da stignu do cilja, a to je bezbednost dece u saobraćaju. Veoma je dobro da se akcija odnosi na učenike prvog i drugog razreda, jer je važno da su već od malih nogu uključeni u programe koji se bave ovom temom. Naša škola kroz nastavu sprovodi razne zadatke a ova kampanja i takmičenje nam pomaže da deca što bolje usvoje znanja o saobraćajnim pravilima i bezbednom ponašanju u saobraćaju”, rekla je Livija Ševo, učiteljica drugog razreda u OŠ “Svetozar Miletić”.
Podršku akciji u školama i vrtićima pružila je i Policijska stanica Vrbas.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: