Vrbas: Tribine i akcije povodom Svetskog dana zdravlja

doktor
VRBAS – Savet za zdravlje opštine Vrbas obeležiće nizom aktivnosti 07. april – Svetski dan zdravlja.

Za četvrtak, 06. april u 18.00 časova, zakazana je tribina na temu “Mislite o dijabetesu, smanjite vaše rizike”, dok će na sam Svetski dan zdravlja, u petak, u Apoteci Vrbas biti moguće besplatno izmeriti nivo šećera u krvi. Takođe, tokom narednih dana u zdravstvenim ustanovama u opštini Vrbas građanima će biti dostupan razni promotivni materijal sa informacijama o dijabetesu kod žana.

Na tribini koja se održava u Anaks sali Centra za fizičku kulturu “Drago Jovović”, govoriće mr sc. med. dr Dragana Balać iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine, i dr Bojana Koprivica, specijalista endokrinologije u Opštoj bolnici Vrbas.

“Savet za zdravlje opštine Vrbas ovogodišnje obeležavanje Svetskog dana zdravlja planira da posveti riziku od dijabetesa, sa posebnom pažnjom na žene koje imaju šećernu bolest tokom reproduktivnog perioda, što nameće potrebu adekvatnog monitoringa pre, za vreme i posle trudnoće. Na tribini koju organizujemo predavači će govoriti na temu gojaznosti, kao bolesti savremenog šoveka, uticaju gojaznosti na nastanak dijabetesa i zašto je važno na vreme prepoznati i lečiti dijabetes”, navodi se, između ostalog, u pozivu građanima da prisustvuju tribini, informišu se o navedenoj temi, a zatim promenom životnih navika smanje rizik od obolevanja. Podršku mogu očekivati i od Udruženja za borbu protiv dijabetesa “Plavi Vrbas”, koju vodi Igor Crnjanski.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: