Vrbas: Rukometna legenda Veselin Vujović gost SSŠ „4. juli“

memorijalni turnir
VRBAS – Srednja stručna škola “4. juli” ni ove godine nije prekinula vrednu tradiciju kojom, promovišući mlade ljude i sportsko nadmetanje, čuva uspomenu na rano preminulog profesora i sportskog radnika Petra Ačanskog.

Ovim povodom organizovan je XXIII Memorijalni rukometni turnir “Perica Ačanski”. Učestvovale su ekipe četiri srednje škole: Gimnazije “Žarko Zrenjanin”, Srednje stručne škole iz Crvenke, Srednje škole “22. oktobar” iz Žablja i domaćina turnira. Ovogodišnji turnir ostaće upamćen i zbog činjenice da je puna podrška organizatoru i učesnicima stigla i od jednog od najboljih svetskih rukometaša, legendarnog olimpijskog i svetskog šampiona Veselina Vujovića.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo da mogu na neki način da uveličam ovaj tradicionalni turnir i dam skroman doprinos da ime čoveka koji nosi ovaj turnir, profesora Ačanskog, nastavi da živi kroz nadmetanje škola. Sećam se da sam i ja počeo na ovaj način, kao vi, isto na nekom srednjoškolskom turniru. Nisam ni slutio da ću doći do svih tih trofeja i uspeha koje sam napravio u životu. Samim tim što ste ovde danas, vi ste pobednici jer ste se opredelili za najbolji mogući sport na svetu – rukomet.

Za mene kažu da sam bio najbolji rukometaš na svetu. Ali postoji jedan čovek sa kojim sam igrao, kojem sam se divio. To je vaš sugrađanin Jovica Elezović. Želim vam uspešne rezultate, fer i sportsku borbu i neka pobedi najbolji”, poručio je prilikom otvaranja turnira Veselin Vujović. Iako ne kao najvažniji deo tradicije, ostaće upamćemo da je pobednik XXII Memorijalnog turnira “Perica Ačanski” Srednja stručna škola “4. juli”.

Tragično nastradali Perica Ačanski, čije ime nosi ovaj turnir, bio je istaknuti sportista. Sportsku karijeru izgradio je u beogradskom Rukometnom klubu “Radnički”, a nakon igračke karijere posvetio se pedagoškom radu kao profesor.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: