logo transparend vojvodina uzivo

,

Vrbas: Počeo VIII Juniorski kup nacija u boksu (FOTO)

VRBAS – Svečanim defileom učesnika i uvodnim borbama u Vrbasu je otvoren VIII Juniorski kup nacija u boksu. Ove godine na ringu u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“ rukavice će ukrstiti 100 boksera i bokserki iz Italije, Grčke, Bugarske, Kazahstana, Paname, Severne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i zemlje domaćina Srbije.

Junirski kup nacija u boksu, koji ove godine zvanično nosi i odrednicu „svetski“, organizovali su Bokserski savez Srbije, Bokserski klub „Čarnok“ i opština Vrbas.

Foto: opština Vrbas

„U kalendaru evropske i svetske bokserske federacije turnir u Vrbasu zaveden je kao jedan od najjačih za juniore. Ove godine imamo deset država učesnica, sa tri kontinenta, Evrope, Amerike i Azije, dosta velike delegacije Kazahstana i Italije, što je pokazatelj da i kao organizatori, zajedno sa Bokserskim klubom ‘Čarnok’, opštinom Vrbas i CFK ‘Drago Jovović’, možemo uspešno da pripremimo ovakav sportski događaj, da dočekamo ovaj broj mladih boksera i pružimo im priliku da se ‘izmere’ pred velika kontinentalna prvenstva i prvenstvo sveta“, rekao je Jovica Panić, direktor VIII Juniorskog kupa nacija u boksu.

Foto: opština Vrbas

Dobrodošlicu svim sportistima i sportskim radnicima u ime grada poželela je Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine, koja je prilikom otvaranja turnira istakla da „Vrbas ima tradiciju i umeće za organizovanje velikih sportskih događaja, kao i da najradije u goste prima mlade, talentovane sportiste, buduće šampione, upravo onakve kakve okuplja Juniorski kup nacija u boksu“.

Foto: opština Vrbas

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.