Vrbas: Otvorena ambulanta u Ravnom Selu (VIDEO)

ambulanta-ravno selo
VRBAS – Nakon godinu dana rada u prostorijama Osnovne škole „Branko Radičević“, ambulanta Doma zdravlja „Veljko Vlahović“ u Ravnom Selu ponovo je počela da prima pacijente u renoviranom i sada moderno opremljenom prostoru.

 

Opština Vrbas obezbedila je šest miliona dinara za rekonstrukciju objekta od temelja do krova, kao i za opremanje objekta. Otvaranju ambulante prisustvovali su Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine Vrbas, Sanja Žigić, predsednica Skupštine opštine Vrbas, Srđan Stanić, član Opštinskog veća, i dr Goran Đurović, direktor Doma zdravlja „Veljko Vlahović“.

„Nastavljamo sa ulaganjima u bolji život građana. Danas smo u Ravnom Selu, u zdravstvenoj ambulanti koja je rekonstruisana prvi put od izgradnje objekta 1938. godine. Da bi stanovnicima Ravnog Sela obezbedili dobre uslove za obavljanje zdravstvenih pregleda, investirali smo više od 6.000.0000 dinara. Objekat je rekonstruisan od temelja do krova. To je danas savremena ambulanta sa novim korovom, fasadom, novom stolarijom i podovima, sistemom grejanja, kao i opremom i nameštajem“, rekla je prilikom ponovnog početka rada ambulente zamenica predsednika opštine Vrbas Tijana Aleksić.

Ona je istakla da lokalna samouprava ravnomerno ulaže u sva naselja, a da će ove godine biti završena gradnja novog Doma kulture u Ravnom Selu.

„U novi Dom kulture, koji će imati modernu multifunkcionalnu dvoranu sa 223 sedišta, uz podršku Pokrajinske vlade do sada je uloženo 205 miliona dinara. Očekujemo da uz podršku Pokrajine ove godine započnemo gradnju sportskog terena sa tribinama. Takođe smo posle više decenija rekonstruisali i toalete u OŠ ‘Branko Radičević’ u Ravnom Selu. Trudimo se da ravnomerno razvijamo sva naša mesta, i Bačko Dobro Polje, Zmajevo, Kucuru i Savino Selo, celu opštinu Vrba“, rekla je Aleksić.

Direkror Doma zdravlja dr Goran Đurović rekao je da su urađeni veliki radovi i da sada objekat može da pruži sve najvažnije usluge na nivou primarne zdravstvene zaštite. „Raspolažemo svim standardima dobre medicinske prakse, a to donosi bolju uslugu stanovnicima Ravnog Sela. Za realizaciju projekta imali smo veliku podršku opštine Vrbas i Mesne zajednice Ravno Selo, a učešće u poslovima uzeli su i mnogi pojedinci, među kojima izdvajam pojedini radnike Doma zdravlja. Ambulanta sa lekarom opte medicine će od sada raditi svakoga radnog dana od 07.00 do 14.00 časova, stomatološka ambulanta sa najmodernijom opremom će pacijentima biti dostupna u istom terminu ponedeljkom i utorkom, a na raspolaganju je i dobro opremljena laboratorija“, rekao je dr Đurović.

Dr Svetlana Rosić koja će voditi ambulantu u Ravnom Selu, izrazila je veliko zadovoljstvo činjenicom da se služba vraća u svoje prostorije, ali sada potpuno obnovljene i modernizovane. „Koristim priliku da se zahvalim Osnovnoj školi u Ravnom Selu u kojoj smo godinu dana radili, na strpljenu i razumevanju koje su pokazali, i ljudi u školi i naši pacijenti. Od danas smo na straoj adresi i pružaćemo kompletne medicinske usluge koje se odnose na ovaj nivo zdravstvene zaštite. To je opšta medicina, stomatologija i laboratorija. Nadam se da će pacijenti biti zadovoljni kako to sada sve izgleda“, rekla je dr Rosić.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: