logo transparend vojvodina uzivo

Vrbas obeležio Spasovdan slavu opštine (FOTO)

spasovdan-vrbas
VRBAS – U Vrbasu je danas svečano obeležen Spasovdan, slava opštine. Ceremonija sečenja slavskog kolača održana je u svečanoj sali Opštine Vrbas.
spasovdan-vrbas
Foto: Vojvodina uživo

Obeležavanju Spasovdana prisustovovali su predsednik opštine Predrag Rojević, predsednica Skupštine opštine Sanja Žigić, članovi Opštinskog veća, odbornici i građani opštine Vrbas. Pre svečane ceremonije, održana je liturgija u crkvi Vavedenja Presvete Bogorodice.

spasovdan-vrbas
Foto: Vojvodina uživo

Predsednik opštine Predrag Rojević istakao je da je proslava Spasovdana – važan dan za opštinu Vrbas.

Spasovdan, slava naše opštine je prilika da se setimo svoje tradicije. Da se setimo viševekovne istorije grada. Slava je prilika da istaknemo naše planove da unapredimo uslove za život svih građana, u svim našim naseljima: Ravnom Selu, Savinom Selu, Kucuri, Zmajevu, Bačkom Dobrom Polju, Vrbasu. Zato gradimo infrastrukturu,. Ulažemo u gradnju i rekonstrukciju domova kulture, domova zdravlja, verskih objekata, sporstkih terena, vrtića i škola. Uređujemo atarske puteve. Rešavamo stambeno pitanje izbeglih i raseljenih lica. Gradimo pozorišnu dvoranu. Unapređujemo brigu o porodici i deci – rekao je Rojević.

On je istakao da obeležavanje slave predstavlja važan segment u životu zajednice.

Kao što objekti predstavljaju preduslov i važan element ekonomskog, privrednog i egzistencijalnog razvoja, tako Spasovdan, naša slava, predstavlja važan uslov našeg duhovnog razvoja i povezanosti. Našu vezu s istorijom i tradicijom, i naš prozor u budućnost. Svim građanima opštine Vrbas čestitam Spasovdan – slavu naše opštine – kazao je Rojević.

 

 

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.