Vrbas: Motociklistima kacige na poklon

kacige-vrbas
VRBAS – Opština Vrbas i Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, koja sprovodi kampanju “Pazi druge, misli na sebe”, nastavili su sa aktivnostima koje u fokus stavljaju mlade vozače, ovoga puta motocikliste, sa željom da što pre i što bolje savladaju sve veštine bezbedne vožnje i bezbednog ponašanja u saobraćaju. Za njih je ovoga puta pripremljen poseban poligon i trening kako bi im se ukazalo na eventualne greške koje mogu da čine upravljajući ovim vozilima.

Obuku su sproveli treneri Agencije za bezbednost saobraćaja, a Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja podelio je učesnicima treninga nove kacige, bez kojih je vožnja motora apsolutno nebezbedna i protivzakonita.

“Ovakvi treninzi veoma su važni jer mladi motociklisti na jednom mestu mogu da dobiju niz vrednih saveta kako se bezbedno kretati putevima, zatim mogu videti kako se neke situacije koje im se mogu dogoditi na putu jednostavo i pravilno rešavaju, a profesionalni instruktori imaju prilike da im ukažu na eventualne greške i isprave loše navike. Nova znanja i tehnike koje mogu usvojiti, nova oprema koju im obezbeđuje Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja, kao što su ovoga puta to bile kacige, učiniće da imamo bezbedniju situaciju na putevima, manje nezgoda i zadovoljne vozače i sve druge učesnike u saobraćaju”, poručila Tijana Aleksić, predsednica Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: