Vrbas: Mladi bračni par dobio kuću na selu na konkursu MBS

kuce-na-selu-vrbas
VRBAS – Uz podršku Ministarstva za brigu o selu, još jedan mladi bračni par iz Kucure dobio je danas sredstva za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Ovo je četvrti ugovor ove vrste u 2023. godini kojim su četiri porodice sa decom trajno rešile stambeno pitanje.

Sredstva za kupovinu kuće u Kucuri dobili su Adrijan i Jelena Makaji. Celokupan postupak bio je rešen za nepuna dva meseca, od 12, oktobra 2023, kada je predata kompletna konkursna dokumentacija, do danas, 06. decembra, kada je potpisan ugovor o realizaciji kupovine. U ime lokalne samouprave ugovor je potpisala Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine Vrbas.

“Moje je zadovoljstvo što imam priliku da budem deo ovih procedura i čestitam Adrijanu i Jeleni skoro useljenje u novi dom. Uverena sam da je to veliki korak za sve ove mlade ljude, na početku zajedničkog života oni trajno rešavaju jedno veliko pitanje i mogu da se posvete podizanju potomstva i svojim poslovima. Ova vrsta podrške koja stiže od Vlade Srbije i Ministarstva za brigu o selu, potvrda je da mladi koji se odluče na život u manjim sredinama imaju pred sobom jasnu budućnost lišenu briga gde stanovati i briga koje donose česta preseljenja. Pozivam mlade parove koje imaju želju da žive na selu da se prijave na konkurs i započnu zajednički život pod ‘svojim krovom”, rekla je Aleksić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.