Vrbas: Ministarstvo omladine pomaže Kucursko udruženje mladih

Kucura
VRBAS/KUCURA – Kucursko udruženje mladih, opština Vrbas kao partner i Ministarstvo omladine i sporta sklopili su novi ugovor o zajedničkom finansiranju Programa javnog konkursa za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih.

Ukupna sredstva za realizaciju programa iznose 3,5 miliona dinara za projekat “Ekonomsko osnaživanje mladih u selima opštine Vrbas kroz obuku i dobijanje sertifikata za rad na poslovima pomoći u kući”, saopštilo je Kucursko udruženje mladih.

“Ciljna grupa projekta su nezaposlene mlade osobe koje žive u selima na teritoriji opštine Vrbas i koje spadaju u kategoriju teže zapošljivih osoba: pripadnice romske nacionalne zajednice, samohrane majke i očevi, žene, osobe sa lakšim stepenom invaliditeta, nekvalifikovane radnice. Neposredno ciljna grupa je i šira društvena javnost kojoj će se bliže predstaviti problemi sa kojima se suočavaju žene na selu i to kroz aktivnosti vezane za vidljivost projekta. Opšti cilj projekta je ekonomski osnažiti mlade iz sela opštine Vrbas kroz akreditovanu obuku i dobijanje sertifikata za rad na poslovima pomoći u kući, kao i povećanje konkurentnosti i zapošljivosti 40 nezaposlenih mladih osoba”, navodi se u saopštenju Kucurskog udruženja mladih.

Inače, Ministarstvo omladine i sporta i omladinska udruženja potpisali su ugovore o realizaciji 82 projekta koja su usmerena ka ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije za mlade, za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih i za razvoj i sprovođenje omladinske politike.

“Ministarstvo omladine i sporta i mladi su jedan tim koji zajedno pomera granice. Mi smo tu da podržimo dobre i inovativne ideje mladih, da omogućimo da se realizuju i da ih zajedno pretvorimo u dela, sigurni da su upravo mladi najlepša sadašnjost i pokretačka snaga za budućnost u koju verujemo. Danas započinjemo nov ciklus saradnje sa zajedničkim ciljem, a to je ostvarivanje interesa mladih i dalje unapređenje njihovog ličnog, društvenog i profesionalnog statusa. Svaka inicijativa koja podrazumeva poboljšanje položaja mladih je dobrodošla i tu smo da je prihvatimo i podržimo. Prepoznajući potrebe i interesovanja najvećeg broja mladih, realizacija ovih projekata omogućava da kroz različite vidove edukacija mladi steknu veštine i znanja kako bi lakše i brže došli do zaposlenja, ali i da se aktivno uključe u sve društvene procese. Ministarstvo omladine i sporta godinama unazad posebnu pažnju posvećuje ovakvim projektima, konstantno povećavajući i visinu ulaganja i obuhvat mladih koji su uključeni u te projekte, jer upravo sa mladima, sledeći njihove inicijative, stižemo do najboljih i najefikasnijih mehanizama realizacije aktivnosti važnih za dalje osnaživanje mladih na svim poljima. Uvereni da možemo i znamo put kojim stižemo do ideala, nastavljamo da stvaramo još lepšu i uspešniju Srbiju, zemlju ponosnih mladih ljudi, pobedničkog duha, kreativnih ideja i uvek šampionskih ciljeva”, izjavio je nakon potpisivanja ugovora ministar Udovičić.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: