Vrbas: Lazin park bogatiji za 100 novih stabala

eko-sadnja
VRBAS – Više od sto sadnica evodije, platana, jasena, javora, koprivića, čempresa, tuja, zlatnih i plavih juniperusa, posađeno je ovog vikenda u parku u ulici Laze Kostića, saopšteno je iz Ekološkog pokreta Vrbasa.

U akciji su učestvovali aktivisti Ekološkog pokreta i članovi SD “Lazin park”, uz podršku učenika 7. razreda OŠ “Bratstvo-jedinstvo”, članova SC “Olimp” iz Vrbasa, AK “Hajduk” iz Kule i OK Vrbas.

“Sa decom koja su učestvovala u akciji prošli smo eko-školicu i nekoliko akcija na javnom prostoru, ali im je ovo bila prva sadnja, pa je prilika iskorišćena za prigodnu radionicu i instruktažu. Još jednom se pokazalo koliko je ekološki aktivizam blagotvoran za dobar osećaj i raspoloženje. Dobili smo nove, mlade volontere i, nadamo se, korisne članove zajednice. Sadnice su nabavljene najviše zahvaljujući Industriji mesa ‘Karneks’, sa kojom već šestu godinu sprovodimo saradnju na ozelenjavanju lokalne zajednice. Podrška u kopanju rupa došla je od PIK Bečej, humus je ustupio ‘Sunoko Biogas’, a prostor za ručak i druženje preduzetnik Dragan Čolaković. Akciji je, ispred donatora, prisustvovao i sekretar Ambasade Velike Britanije u Beogradu Kristofer Lei, uz Milanu Vojnović, Svetlanu Radosavljević i Teodoru Marković, predstavnice ‘Trag fondacije’, uz koju realizujemo projekat zaštite parka”, saopšteno je iz Ekološkog pokreta Vrbasa.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.