logo transparend vojvodina uzivo

Vrbas: Izdvojeno 10 miliona dinara za udruženja, crkve i verske zajednice

VRBAS – Zamenica predsednika opštine Vrbas Tijana Aleksić uručila je danas ugovore o finansijskoj podršci realiziciji manifestacija i programa u oblasti kulture, udruženjima građana i verskim zajednicama. Ugovori su vredni 10 miliona dinara; sa 3,5 miliona podržana su 34 programa u oblasti kulture, isto toliko je izdvojeno za 34 programa koje realizuju udruženja, a tri miliona je izdvojeno za šest programa crkava i verskih zajednica.

Zamenica predsednika opštine Vrbas Tijana Aleksić istakla je da je ove godine podržano 20 programa više i izdvojeno 900.000 dinara više nego ranijih godina.

Foto: Opština Vrbas

„Finansiramo veliki broj manifestacija, od Festivala sviranja na tradicionalnim instrumentima, preko Fijakerijade, Zmajevačkog leta, Krajiške večeri, Festivala mađarske kuhinje, Kapušnjik festivala, do književnih i guslarskih večeri i likovnih izložbi. Pored podrške Grkokatoličkoj crkvi za dva projekta, Evanđeoskoj i Rimokatoličkoj crkvi za renoviranje i održavanje, posebno je značajna obnova ikonostasa u Hramu vavedenja presvete Bogorodice u Vrbasu, i nastavak gradnje Hrama svetog Vasilija Ostroškog u Bačkom Dobrom Polju. Kad su u pitanju projekti udruženja, obuhvaćeni je širok spektar organizacija, od udruženja boraca i penzionera, preko udruženja osoba s posebnim potrebama do udruženja mladih“, rekla je Aleksić.

Ona je naglasila da opština Vrbas posvećuje značajnu pažnju razvoju kulture.

Foto: Opština Vrbas

„U poslednje tri i po godine u kulturu smo investirali 1,1 milijardi dinara. Zahvaljujući tom velikom investicionom zahvatu, ove godine ćemo u funkciju staviti domove kulture u svim naseljenim mestima. To je dobra vest za građane cele opštine. To je dobra vest za sve koji se bave kulturom, jer će lakše moći da realizuju svoje programe. Objekti su modernizovani, a objekat u Ravnom Selu, i Dom kulture u Vrbasu će, bez imalo sumnje, biti među najopremljenijima u Vojvodini. Nastavićemo da ulažemo u kulturu. Nastavićemo da pružamo podršku svim udruženjima, manifestacijama i crkvama i verskim zajednicama, jer je zajednička saradnja garant daljeg unapređenja života u našoj opštini“, zaključila je Aleksić.

Uručenju ugovora prisustovali su i predsednica Skupštine opštine Vrbas Sanja Žigić i član Opštinskog veća zadužen za kulturu i saradnju sa verskim zajednicama Nikola Gašović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.