Vrbas: Dečija nedelja i Mesec knjige – konkurs i povlašćen upis u JB “Danilo Kiš”

biblioteka-vrbas
VRBAS – U okviru Dečije nedelje 2023, koja se obeležava od 02. do 07. oktobra, Javna biblioteka “Danilo Kiš” obnavljaće stare i vršiti nove upise u članstvo učenika svih osnovnih i srednjih škola, kao i dece mlađe starosne dobi, po povlašćenim uslovima, saopšteno je iz ove ustanove.

“U sledu oktobra ‒ Meseca knjige, Odeljenje za decu i mlade i Odeljenje za odrasle Javne biblioteke ‘Danilo Kiš’, kao i u svim bibliotečkim ograncima, dozvoliće popust od 50% u odnosu na visinu iznosa individualne i porodične članarine, utvrđenog za 2023. godinu, i to: Odeljenje za decu i mlade u periodu od 09. do 31. oktobra, i Odeljenje za odrasle u periodu od 09. do 14. oktobra. Pravo na popust imaće i postojeći i novi članovi, a članarina će važiti godinu dana”, navodi se u saopštenju.

Takođe, u znak obeležavanja Dečije nedelje, Odeljenje za decu i mlade JB “Danilo Kiš” i Kulturni centar Vrbas, pod pokroviteljstvom opštine Vrbas, raspisali su likovni konkurs za decu predškolskog i mlađeg uzrasta Predškolske ustanove “Boško Buha”, te literarni i likovni konkurs za učenike svih osnovnih i srednjih škola, kao i za štićenike Udruženja za pomoć MNRO “Kućica”, na temu “VELIKO SRCE DECE SRBIJE”, što je i slogan ovogodišnje Dečje nedelje.

Likovne radove dece predškolskog, ali i mlađeg uzrasta, kao i literarne i likovne radove učenika svih osnovnih i srednjih škola, te Udruženja za pomoć MNRO “Kućica”, moguće je dostaviti lično ili poštom na adresu: Javna biblioteka “Danilo Kiš”, Maršala Tita 87, 21460 Vrbas, najkasnije do petka, 13. oktobra. Svi literarni i likovni radovi moraju sadržati ime i prezime učesnika u konkursu, i podatke o instituciji obrazovanja koju učesnici pohađaju.

Poželjno je da literarni radovi budu u štampanoj formi. Broj literarnih i likovnih radova nije ograničen.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.