Vrbas: Bajkerima kacige za bezbedniju vožnju (VIDEO)

bakeri - vrbas
VRBAS – Savet za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Vrbas, u saradnji sa Policijskom stanicom Vrbas, organizovao je u subotu novu akciju u okviru realizacije programa unapređenja sigurnosti na putevima i edukacije učesnika u saobraćaju. Ovoga puta u fokusu su bili motorciklisti i mopedosti, popularni bajkeri, koji su se ovog vikenda okupili na moto susretu u Kucuri, u organizaciji Moto kluba “Pegasus”.

 

“Savet za bezbednost saobraćaja pruža podršku aktivnostima Moto kluba ‘Pegasus’ i svim drugim bajkerima na moto susretu u Kucuri. Želimo da im uputimo poruku da zajedno možemo da unapredimo bezbednost na putevima, te da ih podsetimo koliko je važno da koriste svu propisanu opremu, poštuju zakonske odredbe i pravila i tako na najbolji način sačuvaju sebe i druge. Sve ovo postaje još važnije kada znamo da motorciklisti i mopedisti pripadaju najranjivijoj grupi učesnika u saobraćaju”, rekla je Tijana Aleksić, predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas.
Savet je za ovu priliku podelio bajkerima nekoliko kaciga, dok ih je na mnoga pravila podsetio Strahinja Đuračić, zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja.

“Ova akcija je tradicionalna i organizuje se prilikom svakog moto skupa u Kucuri. Razgovarali smo, pre svega, o bezbednosti motorciklista, o neophodnosti nošenja zaštitne kacige i druge opreme prilikom vožnje, o neophodnosti potpune tehničke ispravnosti motora, kao i o poštovanju saobraćajnih pravila, jer statistički podaci su stvarno upozoravajući. Sve ove akcije imaju svoju vrednost i nadam se da će mladi bajkeri, kojih je i danas bilo, usvojiti sve ono o čemu smo razgovarali”, rekao je Đuračić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: