Vozači ovih marki automobila najviše skupljaju kaznene bodove u saobraćaju

Istraživanje Verivoxa otkriva da su vozači Porschea, Land Rovera i Jaguara najskloniji prekoračavanju brzine i drugim prekršajima

U Nemačkoj je sprovedeno istraživanje da bi se utvrdilo koji vozači i kojih automobilskih marki imaju najviše kaznenih bodova u saobraćaju. Time se bavio portal Verivox, čija je glavna delatnost zaštita potrošača i poređenje cena ključnih proizvoda i energenata u Nemačkoj.

Oni su došli do zaključka da najviše negativnih bodova skupljaju vozači Porschea, koji su sa 76 posto iznad proseka. Kako prenosi Jutarnji.hr, na drugom mestu nalaze se vozači Land Rovera sa 75 posto, pa vozači Jaguara sa 73 posto. Vozači Mitsubishija najbolji su učesnici saobraćaja s 40 posto ispod proseka, a slede ih vozači Jeepa sa 31 posto ispod proseka, te Suzukija (30 posto).

Što se tiče konkretnih modela, na vrhu su vozači Škode Superb sa 91 posto iznad proseka. Zatim su tu vozači BMW Serije 2 sa 75 posto iznad proseka, kao i Mercedesa CLA na trećem mestu (66 posto iznad proseka).

“Osiguravajuće kuće postaju sve bolje u izračunavanju i predviđanju stopa i učestalosti gubitaka”, kaže Wolfgang Schütz, direktor Verivox Versicherungsvergleich GmbH. “Kada je reč o određivanju cena premija osiguranja, trenutna klasa bez šteta takođe pruža mnogo pouzdanije informacije o verovatnosti štete u nesreći”.

Međutim, vozači bi svakako trebalo da daju tačne podatke o svojim bodovima prilikom ugovaranja osiguranja. “Svako ko da lažne podatke prilikom sklapanja ugovora izlaže se riziku plaćanja penala u slučaju štete”, kaže Wolfgang Schütz.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: