Volonteri prirodi po meri

BEOGRAD – Organizacija Mladi istraživači Srbije (MIS) dodelila je danas priznanja “Volonteri prirodi po meri” povodom Međunarodnog dana biodiverziteta, saopštio je MIS.

Priznanja su dodeljena za izuzetan volonterski angažman na polju zaštite prirode u okviru projekta “Zajedno za životnu sredinu” čiji je cilj unapređenje zaštite životne sredine i biodiverziteta u Srbiji.

Volonterka i aktivistkinja iz Nove Varoši Aida Paljevac dobila je priznanje “Volonteri prirodi po meri” zbog angažman na očuvanju planine Zlatar i okoline.

Njen volonterski rad i aktivizam kroz neformalnu grupa građana Studenac, inspiracija su mnogim entuzijastima koji se zalažu da se zaštiti i sačuva od uništenja ne samo Zlatar, već i druga prirodna bogatstva i resursi novovaroške opštine, navedeno je u saopštenju.

Projekat “Zajedno za životnu sredinu” sprovode Beogradska otvorena škola i Američka agencija za međunarodnu saradnju (USAID), a partneri na projektu su MIS, udruženje Eneca, Međunarodna unija za zaštitu prirode, međunarodna ekološka organizacija The Nature Conservancy i Američka privredna komora u Srbiji.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: