Vokalna grupa hora „Bella musica“ nastupala u Valjevu

BELA CRKVA – Vokalna grupa belockvanskog hora „Bella Musica“ proteklog vikenda nastupala je na HorFestu u Valjevu, manifestaciji koja ima za cilj okupljanje horova zemlje i regiona na lepo, pozitivno druženje takmičarskog karaktera.

U prostorima Muzičke škole „Živorad Grbić“, Valjevske gimnazije, Narodnog muzeja Valjevo i Hramu Pokrova presvete Bogorodice izvođeni su programi u svim takmičarskim kategorijama, a ocenjivao je stručni žiri sastavljen od eminentnih umetnika: Vesna Šouc – dirigent, redovni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Rade Radović – kompozitor, dirigent i redovni profesor na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, Božidar Crnjanski – dirigent i profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Vokalna grupa Gradskog hora „Bella musica“ nastupala je u nedelju, 21. aprila sa programom: „Il Balerino“ – G. G. Gastoldi, „Change then for lo she changeth“ – William Holborne, „Jovane“ – Marko Tajčević, „Rumba“ – Luis Demetrio ar. Ljeva Nakarjakova i „Clap yo’ hands“ – George Gershwin. Instrumentalna pratnja na klaviru Teodora Кorać – profesor klavira i korepetitor u nastavi klasičnog i savremenog baleta u Baletskoj školi „Lujo Davičo“ Beograd, izdvojeno odeljenje u Čačku i Zoran Šarbanović, kompozitor i profesor muzičke kulture u OŠ „Žarko Zrenjanin“.

Za apsolutnog pobednika na ovom prestižnom festivalu proglašen je leskovački Dečiji crkveni hor „Branko“ predvođen dirigentom Sinišom Stamenkovićem, dok je titula najboljeg dirigenta pripala Ani Ivanović – vođi hora Hrama Sv. Georgije iz Beograda.

Vokalna grupa Gradskog hora „Bela musica“ zauzela je drugo mesto u kategoriji vokalnih grupa sa osvojenih 88 bodova.

„Veliki uspeh za naš ansambl! Ponosne smo što smo bile deo HorFesta, velika zahvalnost umetničkom direktoru festivala Vanji Urošević“ – rekla je Danijela Jokanović, dirigent hora.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.