Vojska Srbije angažovana i na raščićavanju snega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

BEOGRAD – Nakon obilnih snežnih padavina koje su zahvatile velike delove naše zemlje, pripadnici Vojske Srbije angažovani su ovih dana, uz redovne zadatke, i na raščišćavanju snežnih nanosa sa puteva u sektorima odgovornosti svojih jedinica.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je da je Vojska Srbije uvek tu da pruži pomoć našem narodu gde god i kada god je to potrebno, bez obzira na vremenske uslove, pristupačnost terena ili težinu situacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“Oni nikada ne pitaju koliko je težak zadatak, samo gde treba da se zapute i pomognu. Uvek su tu za naš narod i za našu Srbiju. Želim da im se i danas zahvalim na njihovoj posvećenosti i radu”, rekao je ministar Stefanović.

Pripadnici Vojske prioritetno su angažovani na održavanju prohodnosti saobraćajnica u Kopnenoj zoni bezbednosti i prilaza do vojnih objekata na teško pristupačnim planinskim terenima, gde na pojedinim mestima visina snežnog pokrivača prelazi i jedan metar.

Time se ujedno stvaraju uslovi za nesmetano i bezbedno snabdevanje i manevar jedinica Vojske Srbije, ali se i meštanima planinskih sela, kojima su ovi putevi jedina veza sa ostatkom sveta, omogućava pristup sistemu zdravstvene zaštite i snabdevanje osnovnim životnim namirnicama.

Radove izvode pripadnici inžinjerijskih jedinica putne specijalnosti, koji svakodnevnim angažovanjem na raščišćavanju putnih komunikacija uz upotrebu inžinjerijskih sredstava unapređuju i svoju osposobljenost za realizaciju namenskih zadataka.

Održavanje prohodnosti putnih komunikacija omogućeno je pravovremenim razmeštajem i planskom upotrebom inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije, koje i ovoga puta pokazuju da su spremne i sposobne da pruže podršku angažovanim snagama i pomoć građanima kada god je to potrebno, navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: