Vojna vežba u Novoj Pazovi

STARA PAZOVA – Centar za obuku Vazduhoplostva i protivvazduhoplovne odbrane – Batajnica obaveštava da će se u četvrtak 22. februara u periodu od 08.00 do 14.00 časova, vršiti gađanje iz pešadijskog oružja u zoni koja se nalazi između naselja Nova Pazova i sela Novi Banovci i južno od puta koji spaja Staru Pazovu i Stare Banovce.

Mole se svi koji se nalaze u tom području da se evakuišu i da evakuišu i stoku i da se ne kreću u ovim zonama od 07.30 do 14.30. Za lica i stoku koja se u navedenom vremenu nađu u opasnom području neće se davati odšteta.
Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće postavljeni stražari čije se komande moraju bezuslovno poštovati. Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara.

Najstrože je zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova, jer je to opasno po život. Pri nailasku na takva zrna svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili Komandu 204. Vazduhoplobne brigade.

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih zrna i njihovih delova. Svako lice koje pretrpi materijalnu štetu zbog pogodaka dostaviće odmah svoju prijavu Vojnoj pošti 9858 Batajnica, a najkasnije do 20.09.2024. godine. Prijave primljene posle tog roka neće se uzeti u obzir. U prijavi treba navesti ime i prezime oštećenog, odnosno naziv pravnog lica, datum i vreme kada je šteta pričinjena, mesto i prirodu štete, kao i sumu koja se traži kao nadoknada.

Vojna pošta 9858 Batajnica saopštiće datum, vreme i mesto sastanka komisije za procenu pričinjene štete. Komisiju čine dva člana iz Vojne pošte 9858 Batajnica, a trećeg člana određuje organ lokalne samouprave (opština).

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.