logo transparend vojvodina uzivo

Vođenje kroz izložbe 21. Bijenala umetnosti u Pančevu

PANČEVO – Prvo stručno vođenje kroz izložbe 21. Bijenala umetnosti biće organizovano u subotu 8. juna od 18 časova. Publiku će kroz izložbene prostore voditi selektorka ovogodišnjeg Bijenala, dr Sonja Jankov. Zainteresovani mogu doći ispred Galerije savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva (Živojina Mišića 1).

Da podsetimo, od 25. maja do 25. juna u Pančevu se pod sloganom „Ispiranje“ u organizaciji Kulturnog centra Pančeva održava značajna gradska manifestacija Bijenale umetnosti.

Više od dvadeset domaćih i inostranih umetnika/ca i kolektiva u okviru 21. Bijenala umetnosti u Pančevu predstavljaju i izlažu radove u vezi sa terminom ispiranje, odabirajući sami neku od brojnih asocijacija koje se vezuju za ovaj termin. U tom procesu umetnici/e su se oslanjali na neka od sledećih pitanja: Koliko se osećamo ispranim, izmorenim, isceđenim, rastvorenim? Da li je proces ispiranja proces uklanjanja ili pronalaženja nečeg? Da li se rasna mržnja, mizoginija, homofobija mogu isprati? Da li se tragovi porodičnog nasilja, ratnih zločina, zlostavljanja mogu (i)sprati? Da li se vodom mogu isprati otpaci iz prehrambene industrije, ili bilo koje druge grane industrije? Koji je odnos između ispiranja i zaborava?

Bijenale umetnosti u Pančevu održava se uz pokroviteljstvo Grada Pančeva, Ministarstva za kulturu Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.