Vlada Srbije povlači Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima

BEOGRAD – Vlada Srbije povlači iz Skupštine Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu, rekla je večeras premijerka Srbije Ana Brnabić.

„Taj zakon je prošao vladu, uputili smo ga u Skupštinu, ali se pojavilo mnogo dezinformacija o tom zakonu, tako da ćemo u četvrtak usvojiti odluku da nam Skupština vrati predlog i ponovo ćemo organizovati javne konsultacije“, rekla je ona za TV Prva.

Najavila je da će vlada u četvrtak održati sednicu na kojoj će usvojiti odluku i „zamoliti“ skupštinu da joj vrati predlog zakona.

„Povući ćemo zakon da bismo dodatno komunicirali sa građanima, nevladinim organizacijama, strukovnim organizacijama. Ponovo ćemo organizovati javne konsultacije“, rekla je premijerka.

Dodala je da „i dalje“ misli da je predlog tog zakona „jako dobar“ jer će po njenim rečima, poboljšati upravljanje svim preduzećima čiji je većinski vlasnik država.

„Cilj ovog zakona je bolje čuvanje nacionalnih i strateških interesa kroz profesionalizaciju upravljanja javnim preduzećima“, rekla je Brnabić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.