Vlada Srbije izdvaja dodatnih 2,3 miliona evra za obnovu Jugoslovenskog dramskog pozorišta

pozorište
BEOGRAD – Vlada Srbije je, na predlog Ministarstva kulture, donela zaključak o opredeljivanju 2,3 miliona evra dodatnih sredstava za obnovu i sanaciju Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP), objavljeno je danas na Instagramu Ministarstva.

„Pored ranije opredeljenih 1,6 miliona evra, do sada je ukupno izdvojeno skoro četiri miliona evra za potpunu sanaciju i rekonstrukciju zgrade JDP-a, koja podrazumeva sanaciju krova, rekonstrukciju pozorišnih sala i zamenu stolica, mehanizama scenske tehnike i liftova“, istaknuto je u objavi Ministarstva kulture.

Kako je navedeno, „planirani radovi su u toku, s tim da se vodi računa da se pozorišna sezona i izvođenje predstava odvija po planu“.

Iz Ministarstva su dodali da je „ovim sredstvima iz kredita Banke za razvoj Saveta Evrope planirana i izrada projekta za izvođenje za novu scenu ‘Bojan Stupica’, a rad na ovom objektu započeće nakon prikupljanja sve potrebne dokumentacije“.

„Na ovaj način se nastavlja sa ulaganjima u kulturu i obnovu ustanova kulture od strane Ministarstva kulture i Vlade Srbije“, ističe Ministarstvo.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.