Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon

BEOGRAD – U Vladi Srbije završen je sastanak ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović i ministarke pravde Maje Popović sa predstavnicima prosvetnih radnika, na kome je dogovoreno da se u što kraćem toku izmeni Krivični zakon u cilju krivično pravne zaštite svih zaposlenih u prosveti, saopštili su predstavnici prosvetnih radnika nakon sastanka.

„Insistiramo na tome da se hitno i neodložno kazne napadači, i da se svaki napad na osoblje škole i na nenastavno osoblje, smatra krivičnim delom. Smatramo da to mora da se uradi odmah – bez odlaganja“, izjavio je za Tanjug predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Dobrivoje Marjanović.

On ističe da je neophodno da se poboljšaju uslovi, kada je reč o bezbednosti svih aktera u obrazovanju, ne samo profesora, jer kako kaže, napade trpe i pomoćno osoblje, učenici i roditelji.

Prosvetari, koji su se u 12 časova okupili ispred Skupštine Srbije, poručili su da nasilja ne sme da bude u školama, niti u bilo kom segmentu društva.

Nešto posle 13 časova, prosvetni radnici su stigli ispred zgrade Vlade Srbije, da bi predali zahteve. Tokom njihove šetnje, privremeno je za saobraćaj bila zatvorena Ulica Kneza Miloša, Kralja Milana i Nemanjina.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.