Vitman: Radovi u Šemićevoj ulici u Pančevu biće završeni do kraja leta

PANČEVO – Gradska menadžerka Maja Vitman obišla je danas gradilište u Šemićevoj ulici u Pančevu kako bi se uverila na licu mesta kako napreduju radovi na kompletnoj rekonstrukciji ove ulice.

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji Ulice Svetozara Šemića u delu od Dimitrija Tucovića do Sinđelićeve počeli su krajem februara, a biće završeni do kraja avgusta.

„Do sada smo uradili kompletnu rekonstrukciju i postavili novu mrežu na kišnoj kanalizaciji i vodovodnim instalacijama. Urađeno je i potrebno kabliranje za potrebe postavljanja stubova javnog osvetljenja, tako da će ovaj celokupni kompleks biti osvetljen novom LED rasvetom. Važno je naglasiti da pored radova na podzemnim instalacijama, izvode se i radovi na obostranom uređenju trotoara od Šemićeve do Sinđelićeve ulice, nastavak Ulice Svetog Save i Železničke ulice“, izjavila je Maja Vitman.

 

Maja Vitman se na terenu upoznala s dinamikom radova (Foto: Vojvodina Uživo)

 

Vitman je podsetila i da je ovo kapitalna investicija za Pančevo.

„Na raskrsnici Ulice Svetozara Šemića i Ulice Svetog Save biće izgrađen i kružni tok. Sa tim radovima će se krenuti u toku sledeće nedelje na iskopu. Sve to je bitno i za unapređenje infrastrukture u ovom delu grada, koji se privredno dosta razvio. U ovom delu biće izgrađena i nova glavna autobuska stanica. Ona će se nalaziti na početku Šemićeve ulice, planirana je izgradnja novih autobuskih stajališta duž tog poteza, nova parking mesta i takođe sve ono što je potrebno za funkcionisanje jednog takvog projekta“, istakla je Maja Vitman.

Ona je rekla i da su ova dva projekta javnog-privatnog partnerstva povezena i sa projektom javnog-privatnog partnerstva koje se odnosi na javno osvetljenje.

„Kada smo planirali sve ovo pre nekoliko godina, gledali smo da strateški sve to pokrijemo. Za sve naše građane ovaj potez je od velikog značaja imajući u vidu da je krenuo sa radom i Panvoz i da naši građani sada svakodnevno koriste usluge železnice i da će od septembra, kada radovi budu gotovi, imati za upotrebu i na korišćenje i ovaj deo“, rekla je Vitman.

 

Radovi u ovom delu Pančeva biće završeni do kraja avgusta (Foto: Vojvodina uživo)

 

Gradska menadžerka Maja Vitman je zamolila stanovnike ovog dela Pančeva za malo strpljenja i razumevanja kako bi se radovi uspešno priveli kraju.

Vitman je najavila još jednu investiciju Grada Pančeva koja kreće u Gornjem gradu, a to je rekonstrukcija gasovoda, u Ulici Patrijarha Čarnojevića.

„Kada budemo krenuli u rekonstrukciju ulice Patrijarha Čarnojevića, krećemo i u rekonstrukciju same ulice koja se odnosi kako na kolovoz, isto tako i na trotoare i time ćemo završićiti projekat javnog-privatnog partnerstva koji se odnosi na planiranje, rekonstrukciju i ulaganje u projekte javnog-privatnog partnerstva“, rekla je ona.

 

Radovi u Svetozara Šemića u Pančevu (Foto: Vojvodina Uživo)

 

Početkom jula biće završena i rekonstrukcija ulice Josifa Marinkovića u naselju Tesla. U Gradskom parku je završeno više od 50% radova i to onih najzahtevnijih, tako da će sve biti izvedeno u planiranim rokovima i da će u toku avgusta radovi na rekonstrukciji biti u potpunosti završeni.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: