Vitman: Putevi u Pančevu prohodni i bez leda, bačeno 300 tona soli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

PANČEVO – Zimska služba u Pančevu od nedelje je neprestano na terenu, na snazi je četvrti stepen dežurstva što znači da je angažovano svih 11 vozila sa priključnom mehanizacijom za čišćenje snega i posipanje soli.

Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva sa saradnicima iz JP “Urbanizam” obišla je tokom noći punkt Zimske službe u Ulici Bore Šipoša u Pančevu kako bi se uverila da se sve odvija prema planu.

Kako kaže, zadovoljna je što su svi putni pravci na teritoriji Pančeva prohodni i što na putevima nema snega ni leda.

“Uverila sam se da su očišćene sve ulice koje spadaju u prvi prioritet. U prvom prioritetu se nalaze opštinski putevi, putevi ka naseljenim mestima i putevi kojima kroz sam grad saobraća gradski javni prevoz. Od noćas se čiste i ulice drugog prioriteta. Od nedelje, zaključno s današnjim danom utrošeno je blizu 300 tona soli. Želim da građani znaju da je sva mehanizacija ispravna i da je ravnomerno raspoređena kako u gradu tako i u svakom od naseljenih mesta. Ono što smo mogli da primetimo je da je posipanje soli u prethodnom periodu dalo efekat, kolovozi nisu bili klizavi. Posipa se so na gradske ulice tako da se ne očekuju nikakvi problemi ni u narednih nekoliko dana za koje su meteorolozi najavili veoma niske temperature, pa i minus deset. Na punktu Zimske službe noćas smo zatekli zaposlene i uverile se i da je sva mehanizacija na terenu. Ljudi na punktu su podrška kolegama na terenu i njihova zamena, jer oni naizmenično voze tešku mehanizaciju i čiste sneg, zbog čega građani mogu da budu spokojni, jer se putevi neprekidno čiste”, kaže Maja Vitman.

Ona dodaje da su putevi očišćeni i prohodni, ali vlažni te bi vozači trebalo da budu oprezni. Kaže i da se redovno prati vremenska prognoza kako bi se blagovremeno donosile ispravne odluke.

Maja Vitman se na terenu uverila i da u autobazi Zimske službe postoji i rezervna mehanizacija, koja se može upotrebiti u slučaju jačih padavina ili snežnih nanosa.

Prethodnu noć i danas na opštinske puteve baca se mešavina rizle i soli, a u gradu se posipačima posipa čista so i to bi trebalo da bude adekvatna prevencija ukoliko temperature i narednih dana budu ispod nule.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: