Vitman: Pančevo je veliko gradilište, ravnomerno ulažemo i u sela i u grad

PANČEVO – Pančevo je ovih dana veliko gradilište, zahvaljujući projektu javno-privatnog partnerstva u oblasti putne infrastrukture asfaltiraju se putevi i ulice i u selima i u gradu.

Gradska menadžerka Maja Vitman kaže da je zahvaljujući tom projektu omogućeno brzo i efikasno uređenje najznačajnijih infrastrukturnih objekata, a da je za samo 18 meseci asfaltirano više od 66 km puteva u 138 ulica.

„Broj asfaltiranih ulica svakodnevno se povećava. Građanima želim da kažem da u toku ovog trećeg kruga radova veliki broj ulica će biti urađen, kako smo to i obećali. Biće asfaltirano 162 ulice odnosno 87 kilometara asfaltiranih puteva“, rekla je Maja Vitman.

 

Ohridska ulica

 

Na rekonstrukciju nekih ulica, stanovnici Pančeva i okolnih naseljenih mesta čekali su decenijama.

„Projekat javno-privatnog partnerstva omogućio nam je da se reše brojni problemi. Uspeli smo da za veoma kratko vreme u oblasti niskogradnje i visokogradnje dosta uradimo sredstvima iz budžeta 2021. i 2022. godine. Budžet grada Pančeva za 2022. godinu je razvojni i sadrži puno investicija u putnu infrastrukturu i objekte visokogradnje“, kaže Maja Vitman.

Završeni su radovi u Kačarevu, Dolovu i na Starom Tamišu. U Banatskom Novom Selu, Omoljici i u Ivanovu radovi su u toku. Trebalo bi da počnu u Starčevu, a privode se kraju u Banatskom Brestovcu, Jabuci i Glogonju.

 

U Pančevu u je u planu da se uradi i presvlačenje parking mesta na Kotežu kod Fabega i u Šabačkoj ulici. Na Kotežu takođe postoje još dva parkinga čija su uređenja građani zahtevali, a na Kotežu je potrebno i rekonstruisati ulice Sinđelićevu i Lazara i Marije Dragičević.

Maja Vitman navodi da je pored svega navedenog veoma važna investicija i rekonstrukcija keja na Tamišu koja je nedavno počela.

„Građani su dugo čekali na uređenje keja, a posebno majke sa decom i bebama u kolicima. Izlazeći na teren imali smo prilike da to vidimo, a dosta njih nas je i pohvalilo što smo počeli sa radovima na keju. Završili smo postavljanje novog multifunkcionalnog dečjeg igrališta u Gradskom parku ispred Narodnog muzeja, a ovih dana biće postavljena i nova dečja igrališta u Masarikovoj ulici, zatim u Ulici Cara Lazara i u dvorištu Američkih zgrada“, kaže Vitman.

Jedna od značajnijih investicija je i rekonstrukcija Ulice Cara Lazara u centru Pančeva.

 

Ulica Cara Lazara u Pančevu

 

„Dugujemo veliku zahvalnost pokrajinskoj Vladi i Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine koji su prepoznali značaj naših projekata za građane i odobrili su nam značajna sredstva kako bismo pojedine investicije, poput rekonstrukcije Ulice Cara Lazara, realizovali u kratkom roku. Upravo smo potpisali i ugovor za nastavak radova u ovoj ulici i u planiranom roku oni će biti i realizovani“, kaže Maja Vitman.

U toku su radovi u Gornjem gradu, u Ulici Branka Radičevića, a u naselju Tesla je u toku rekonstrukcija Ulice Josifa Marinkovića. Biće urađene pešačke staze u naselju Sodara, a sutra počinje i prva faza radova u Ulici Bratstva Jedinstva u Vojlovici. Uskoro će početi i radovi u Ulici Kneza Mihajla Obrenovića na Tesli.

„Napomenula bih za sve građane Tesle da znaju da je u toku priprema projektnih zadataka za izradu tehničke dokumentacije za veoma važne ulice – Pere Segedinca i Sterijinu. Kad budu završeni planovi, one će narednih godina biti i rekonstruisane. Znam da građane naselja Tesla to tišti, jer je Tesla naselje koje se eksplozivno širilo prethodnih godina sa puno velikih objekata za stanovanje. Sada je došao momenat kada možemo da se bavimo i tim problemima, da uradimo projekat kako bismo kvalitetno izveli radove na rekonstrukciji ovih ulica“, rekla je gradska menadžerka Maja Vitman.

 

Ulica Josifa Marinkovića u Pančevu

Vitman kaže da je u toku i priprema velikog broja tehničkih dokumentacija koje će jednim od rebalansa budžeta naći svoje mesto za finansiranje.

„Priprema se projekat za rekonstrukciju Ulice Patrijarha Čarnojevića i izrađuje tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Trga Mučenika, Ulice Mučeničke i Keja Radoja Dakića, gde je veoma važno rešiti problem kišne kanalizacije. U planu je i rekonstrukcija velikog broja pešačkih staza. Predstoji i raspisivanje tendera za radove u Ulici Dimitrija Tucovića sa jednim krakom Uroša Predića prema Tamišu koji nije urađen“, kaže Vitman.

Maja Vitman je izjavila i da je potrebno izraditi i tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju Ulice Marka Kulića, koju će nastojati što pre da saniraju.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: