logo transparend vojvodina uzivo

Viteški dan u Keltskom selu u Inđiji

INĐIJA –  Turistička organizacija opštine Inđija zajedno sa udruženjima „Crveni Gavranovi“, „Beli vukovi“ i „Zeleni barjak“ organizovala manifestaciju Viteški dan u Keltskom selu u Inđiji.
Foto: Vojvodina uživo
„Evo pred kraj sezone odlućili smo se da napravimo jedan ovako događaj,  s obzirom da su se upravo ovi vitezovi koji danas ove nastupaju pokazali kao najinteresantniji kroz proteklu sezonu, tako da smo odlučili da svim posetiocima Keltskog sela posvetimo jedan viteški srednjovekovni dan, od borbi vitezova, preko streličarstva, bacanje koplja, gađanje sekirom, kovačka radionica, sokolarstva. Zaista veoma širok i bogat program za sve naše posetioce. Poslužio nas je lep dan tako da je danas Keltsko selu u srednjovekovnom znaku.“ rekao je Uroš Trifunović v.d. direktora Turističke organizacije Opštine Inđija.
Foto: Vojvodina uživo
„S obzirom na bogati tradiciju koju imamo, mislim da je ne samo neophodno, nego treba da nam bude i čast da se okupljamo. Ovakvi festivali su nam jedan od načina da prikažemo ljudima, kako se to nekad u srednjem veku radilo, organizovalo, šta se to sve dešavalo, kakve su oni imali aktivnosti, kakvi su im bili turniri…“ rekao je Nemanja Banović, predsednik Udruženja „Crveni gavranovi“ Novi Sad
Foto: Vojvodina uživo
Posetioci su imali prilike da uživaju u viteškim borbama, da učestvuju u raznim radionicama, da se upoznaju sa sokolarstvom, da se oprobaju u bacanju koplja, sekire kao i da pokažu svoju veštinu u rukovanju sa lukom i strelom.
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Na ovoj manifestaciji pripremala se isrednjevekovna kuhinja koja se u mnogome razlikuje od današnje, jer da podsetimo u to vreme nije postojao ni krompir, ni paradajz, ni paprika.
Foto: Vojvodina uživo
Sezona u Keltskom selu će trajati dok vremenski uslovi to dozvole. Radno vreme Kelstkog sela subotom i nedeljom je od 10 do 17 časva, a radnim danima u Keltsko selo dolaze organizovane grupne posete kao i ekskurzije đaka.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.