logo transparend vojvodina uzivo

,

Više tužilašvo Pančevo: Pritvor za Omoljčane zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje

PANČEVO – Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 15.4.2024. godine saslušalo osumnjičene N.R. (2002.g.), M.K. (2001.g.), Ž.M. (2001.g.) i F.M. (2003.g.), svi iz Omoljice, na okolnosti krivične prijave Policijske uprave u Pančevu podnesene zbog krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Krivičnom prijavom se osumnjičenima stavlja na teret da su dana 13.4.2024. godine u 1.15 časova u Pančevu, u ul. Trg mučenika bb, na parking prostoru u blizini ugostiteljskog objekta „Šaran“, izazivali nacionalnu mržnju među narodima tako što su po nacionalnoj osnovi vređali lica N.K. (1986.g.), K.R. (1979.g.), M.B. (1985.g.) i M.K. (1989.g.), svi državljani Republike Hrvatske iz Zagreba, te da su rukama, nogama i kaiševima zadavali udarce oštećenima N.K. i K.R., kao i B.L. (1986.g.) iz Pančeva i M.C. (1985.g.) iz Niša, dvojici državljana Republike Srbije, usled kojih su oštećeni zadobili lake telesne povrede u predelu glave i tela.

Po predlogu tužilaštva da se svim osumnjičenima odredi pritvor, Viši sud u Pančevu je odredio pritvor osumnjičenom Ž.M. u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u daljem toku dokaznih radnji ispitati svedoke događaja i obaviti potrebna veštačenja.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.