Više od 1 000 takmičara učestvovalo na Zrenjaninskom MaxBet maratonu

ZRENJANIN – Treći po redu Zrenjaninski MaxBet maraton održan je danas u okviru kojeg je učestvovalo više od hiljadu takmičara

Najveći odziv zabeležen je u Trci zadovoljstva, za koju se, na stazi dužine 7 kilometara, prijavilo 530 učesnika. Trčalo se i trasom polumaratona, od 21,1 km, održana je i štafetna trka, a posebno je nastupilo i 26 osoba s invaliditetom.

Svoju deonicu imali su i najmlađi, koji su se nadmetali u glavnoj gradskoj ulici.

Maratonsku trku je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, istakavši da Zrenjanin ima kapaciteta za organizaciju zahtevne, maratonske trke, te da je ova manifestacija važan  deo bogate sportske ponude našeg grada.

“Svim učesnicima upućujem veliki sportski pozdrav iz Zrenjanina, Evropskog grada sporta 2021. godine, zahvaljujem i svima koji su danas došli da ulepšaju naš grad, da pokažemo da smo grad sporta, ali i grad trčanja. Zrenjanin po treći put trči maratonsku trku, nije to više novost, ali počinje da bude ozbiljna tradicija. Zahvaljujem organizatorima koji pokušavaju da svake godine podižu lestvicu, kada je nivo trke u pitanju, vreme nas danas služi, kiše sigurno neće biti i svima vam želim uspeh na stazi”, poručio je učesnicima trke gradonačelnik.

 

Kao i ranijih godina, u društvu prijatelja iz Zrenjaninskog trkačkog tima, gradonačelnik je uspešno istrčao Trku zadovoljstva.

U konkurenciji maratonaca, prvi je na cilj stigao Ljubiša Savić iz Beograda, drugo mesto zauzeo je  Nikola Pavlov, treći je bio Boris Činčurak. U ženskoj konkurenciji, pobednica je Nina Nenin, druga je bila Ivana Matović i treća Slađana Dečermić.

 

Polumaratonsku trku prvi je završio Slobodan Marinkov, za njim je kroz cilj prošao Oleg Sazonov, a treći je bio Igor Aleksandrov. Među damama, najbrža je bila Mirjana Mikalački, drugo mesto osvojila je Aleksandra Pejić, a treće Jasmina Jovanović.

Pobednici Trke zadovoljstva su Vjačeslav Sokolov i Branka Bojanić, dok je na trasi Trke za osobe s invaliditetom najuspešniji bio Atila Križik.

 

Nakon ovog lepog sportskog događaja, Zrenjanin će ove godine biti domaćin još dve ulične trke – Zrenjaninskog polumaratona, koji se održava 1. oktobra i Ulične trke u Ečki, gde će se trčati 28. oktobra.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: