Više nećete ni pomisliti na kupovni: Recept za domaći krem sir

Potrebna su vam četiri sastojka

Sastojci:

1 l punomasnog mleka
2-3 kašike soka od limuna
3 kašike neutralne pavlake
malo soli

Priprema:

Zagrevajte mleko na umerenoj vatri, sve dok ne prokuva, a zatim dodajte sok od limuna i kuvajte nekoliko minuta, uz konstantno mešanje.

Kada se mleko bude zgusnulo i kada se masnoća bude izdvojila, šerpu sklonite sa ringle, a smesu zatim procedite kroz gustu gazu, a zatim sir, koji je ostao unutra, prebacite u blender.

Nakon toga, dodajte so i neutralnu pavlaku i sve dobro izmiksajte, dok ne dobijete kompaktnu kremastu smesu.

Ukoliko nemate blender, poslužiće i ručni mikser. Sir čuvajte u frižideru, u staklenoj činiji sa poklopcem.

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.