logo transparend vojvodina uzivo

Vinska vizija Otvorenog Balkana i ove godine na sajmu vina u Veroni

Sajam Vinska vizija Otvorenog Balkana predstaviće se po drugi put na prestižnom sajmu vina Vinitaly u Veroni od 14. do 17. aprila, pred oko 1.200 najvećih kupaca i mnogobrojnih učesnika i posetilaca, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Privredna komora Srbije, uz podršku Generalnog sekretarijata Vlade Srbije, Razvojne agencije Srbije, Saveza vinara i vinogradara Srbije i Saveza rakijaša Srbije organizuje Wine vision by Open Balkan paviljon na sajmu, na kojem će se predstaviti vodeća vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Posetioci sajma moći će da se upoznaju sa 150 vinskih etiketa iz svih regiona i vinogorja Srbije, voćnim rakijama, kao i gastronomskim specijalitetima sa Balkana u okviru prezentacije manifestacije Food Vision.

Cilj prezentovanja Vinske vizije Otvorenog Balkana na ovom sajmu u Italiji, jesu novi poslovi za vinare regiona, kao i više stranih kupaca na vinskom sajmu u Beogradu koji će se održati od 22. do 24. novembra 2024. godine.

Inicijativu za organizaciju prve Vinske vizije Otvorenog Balkana pokrenuli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednici vlada Severne Makedonije i Albanije, podseća PKS.

Ove godine na sajmu Vinitaly učestvuje rekordan broj velikih kupaca – 1200, a očekuje se i rekordan broj posetilaca, izlagača i kupaca – uvoznika, distributera i njihovih asocijacija iz Evrope, posebno Velike Britanije, ali i iz celog sveta – od SAD, Kanade, Severne, Centralne i Južne Amerike, preko Kine, Azije i Okeanije do Afrike. Na 56. sajmu Vinitaly, ovog aprila, 4.000 izlagača zauzima više od 100.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.