VII međunarodni festival folklora “Zaigraj zapevaj i za pojas zadeni”

INĐIJA – U organizaciji kulturno umetničkog društva “Paja Zarić” iz Novih Karlovaca, a pod pokroviteljstvom opštine Inđija, defileom učesnika pešačkom zonom u Inđiji, počeo je VII međunarodni festival folklora “Zaigraj zapevaj i za pojas zadeni”
Foto: Vojvodina uživo

Defileu je prethodio prijem u opštini Inđija delegacija i predstavnika kulturno umetničkih društava učesnika na festivalu.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

Pozdravnu reč gostima uputio je šef kabineta predsednika opštine Inđija Nemanja Milojević rekavši da je festival prilika da se učvrste postojeća i steknu nova prijateljstva.

„Festival i prijateljstvo koje se neguje između folkloraša zalog je za budućnost generacija i stvaranje neraskidivih veza između naroda sa ovih prostora“.

Milojević je dodao da je Inđija mesto koje sa radošću prihvata sve goste, a učesnicima je poželeo uspešan nastup na koncertima.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

Festivalski program održaće se dva dana, prve večeri zajednički koncert domaćina i gostiju iz zemlje i inostranstva održao se u Kulturnom centru u Inđiji.

U subotu drugog festivalskog dana program će se održati u Novim Karlovcima kada će posle defilea ulicama ovog mesta biti takođe održan koncert domaćina i gostiju.

Ove godine na festivalu pored domaćina nastupaju društva iz Mađarske, Bugarske, Republike Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: