Vidikovac Zelenika, nova atrakcija u NP Tara

U nacionalnom parku Tara privode se kraju radovi na uređenju novog vidikovca nazvanog Zelenika.

Vidikovac nazvan po imenu koje za Drinu Srbi koriste vekovima nalazi se pored puta Perućac – Mitrovac i sa njega se pruža jedan od najlepših pogleda na dolinu Drine, HE „Bajina Bašta“ i jezero Perućac i predeo Osata u Republici Srpskoj.

Na kaskadnom platou urađena je drvena ograda i postavljeno šest moderno i funkcionalno dizajniranih nadstrešnica sa stolicama, stolovima i ležaljkama koji posetiocima pružaju poseban ugođaj i uživanje u izuzetnom pogledu na ovaj deo Podrinja. Ostalo je još da se postave info table i prateća infrastruktura, a zvanično otvaranje je planirano za sredinu septembra. Iako, radovi na uređenju nisu završeni u potpunosti brojni turisti već posećuju ovaj lokalitet.

Investitor izgradnje i opremanja vidikovca Zelenika je JP „Nacionalni park Tara“ uz finansijsku podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Unikredit banke Srbija JSC. Inicijativa za izgradnju potekla je od Saveta korisnika NP Tara, a izradu projekta je finansirala Turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta.

Ovo je 11 uređeni vidikovac u Nacionalnom parku Tara, a uskoro je planirano i uređenje vidikovca Vrla ripa (Uroševa stena) u saradnji sa turističkom organizacijom „Tara-Drina“ Bajina Bašta i turističkom organizacijom regije zapadna Srbija.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.