Vežba naših raketaša u Bugarskoj

BEOGRAD – Pripadnici 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i 204. vazduhoplovne brigade Vojska Srbije i ove godine realizuju bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu “Šabla” u Bugarskoj.

Borbene posluge jedinica za protivvazduhoplovna dejstva i pripadnici avijacijskih jedinica već se nalaze u Bugarskoj, gde realizuju poslednje pripreme za izvršenje gađanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Raketaši su na poligonu “Šabla”, gde uvežbavaju procedure za pripremu i izvršenje gađanja iz raketnih sistema “neva” i “kub”, vrše proveru tehnike i pripremu raketa, dok na aerodromu u Plovdivu letački i tehnički sastav avijacijskih eskadrila obavlja završne pripreme za predstojeće raketiranje ciljeva iz aviona “mig-29”.

Realizacija bojevih gađanja ima za cilj da unapredi ukupne sposobnosti jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za zaštitu vazdušnog prostora Srbije, a za najmlađe pripadnike jedinica ovo će biti “vatreno krštenje” i prilika da se u praksi uvere u mogućnosti sredstava ratne tehnike u naoružanju Vojske Srbije.

Jedinice Vojske Srbije učestvuju na gađanjima u Bugarskoj jer poligon “Šabla”, na obali Crnog mora, pruža sve neophodne uslove za dejstvo bojevim raketama po ciljevima u vazdušnom prostoru, a uspešan nastup prethodnih godina potvrda je visoke osposobljenosti i kvalitetno izvršenih trenažnih i kontrolno-trenažnih gađanja u našoj zemlji, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: