Vesna Radanov iz Kupinova jedna od 100 uspešnih žena

KUPINOVO – U Privrednoj komori Srbije, 12. juna, Pošta Srbije uručila je priznanja pobednicama drugog nacionalnog nagradnog konkursa “100 uspešnih poslovnih žena” iz ruralnih i negradskih sredina, koji za cilj ima veću podršku ženskom preduzetništvu i ekonomskom osnaživanju i afirmaciji žena u biznisu.

Među dobitnicama priznanja i jedna od 100 uspešnih žena bila je i Vesna Radanov, predsednica Udruženja žena “Majka Angelina” iz Kupinova, koja se bavi vezom i šije peškire za krštenja i svatove, slavske peškire i narodne nošnje.

Foto: Opština Pećinci

“Velika mi je čast da sam odabrana među 100 najuspešnijih poslovnih žena, ali moram da naglasim da ova nagrada predstavlja veliki podstrek i motivaciju za dalji moj rad. Naravno, veliku podršku imam od Opštine Pećinci, od koje sam dobila mašinu za vez, ali i materijale, čime sam uspela da započnem svoj posao. Svaka manifestacija, svako takmičenje, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, prilika je da predstavim svoje mesto Kupinovo, ali i Opštinu iz koje dolazim i od koje imam bezrezervnu podršku” – rekla je Radanov.

Na svečanosti su o unapređenju položaja žena, majki i preduzetnica, izmenama zakona, institucionalnoj podršci i državnoj finansijskoj pomoći, kao i o aktivnostima po pitanjima rodne ravnopravnosti, podršci ženskom preduzetništvu i rezultatima konkursa govorili govorili Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošte Srbije, Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju (u ime predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Maje Gojković), Tatjana Prijić, pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije, i Dragana Janjić, suvlasnica i direktorka „Vinarije Aleksić” iz Vranja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.