Vesić: Za uređenje i razvoj južne i zapadne Srbije odvojeno 1,4 milijardi dinara

Beograd – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da je formirana Komisija za programe integralnog razvoja zapadne i južne Srbije, za koje je Ministarstvo u budžetu za 2023. odvojilo 1,4 milijarde dinara.

”Formirali smo Komisiju koju vodi moja pomoćnica Tanja Popović. Na teriroriji opštine Čačak izgradićemo stakleni vidikovac na vrhu Kablara koji će biti turistička atrakcija, a uredićemo centar Ovčar Banje. U Lučanima radimo most, a u Kraljevu pešačko – biciklistički most do srednjevekovnog grada Maglič koji se rekonstruiše. Radićemo i kopiju srednjovekovnog sela”, rekao je Vesić za Tanjug.

Ministar je kazao do su do sada završeni amfiteatar, trg i park u Ovčar banji, pristanište na jezeru Međuvršje, kao i da je urađena rekonstrukcija železničke stanice Ovčar banja i pristupne saobraćajnice ka vrhu Kablara sa dva parkinga u dužini 1,5 kilometara, zatim Prirodnjački centar i parking manastira Blagoveštenje.

On je naglasio da se u Lebanu radi na izgradnji biopostrojenja za preradu otpadnih voda sa botaničkom baštom, park Čukljenik i projekat rekonstrukcije Caričinog grada.

“U Bojniku uređujemo centar i turistički centar Dobre vode. U Medveđi radimo kulturni centar Sijarinska banja, rimsko kupatilo i rekonstrukciju specijalne bolnice Gejzir. U Leskovcu gradimo skladišno distributivni centar za voće i povrće, a u Prokuplju kanalizaciju kroz projekat Čista Srbija”, naveo je Vesić.

U Kuršumliji, dodao je on, gradi se vizitorski centar za Đavolju varoš ki saobraćajnica dužine osam kilometara – od Kuršumlijske banje do autoputa.

“Jedan od važnih projekata je put preko Radan planine koji spaja tri banje i Đavolju varoš i Caričin grad u jednu turističku celinu, a meštanima put skraćuje za polovinu. Započeti su radovi na parku Čukljenik u Lebanu, na mostu, trgu i amfiteatru u Bojniku. Na citadeli Hisar u Prokuplju završene su trim staza i letnja pozornica, a uređen je i park i put do brda Hisar u Leskovcu”, navei je Vesić.

Politika predsednika Aleksandra Vučića, dodao je on, jeste razvoj svih delova Srbije i njihovo saobraćajno povezivanje.

”Predsedniku su pođednako važni autoputevi, brze pruge, ali izgradnja vizitorskog centra Đavolja varoš, rekonstrukcija srednjevekovnog grada Maglič ili stakleni vidikovac na vrhu Kablara. Nema malih i velikih projekata, svaki projekat koji Srbiju čini boljom je pođednako važan”, zaključio je ministar Vesić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: