logo transparend vojvodina uzivo

Vesić: Vučić odlaskom u Tiranu pokazao da mu je interes Srbije na prvom mestu

BEOGRAD – Odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da, uprkos svemu, ipak prisustvuje samitu u Tirani, prema oceni člana Predsedništva Srpske napredne strane i ministra građevinarstva Gorana Vesića, predstavlja nastavak Vučićeve politike da prisustvuje svakom dijalogu i da se uvek bori za interese Srbije.

“Aleksandar Vučić je na ovaj način pokazao da mu je interes Srbije na prvom mestu, a interes Srbije jeste da njen predsednik bude tamo gde se raspravlja o našoj budućnosti,” rekao je Vesić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, Vučić će boravak u Tirani iskoristiti da se sastane sa Emanuelom Makronom, Viktorom Orbanom, Ursulom fon der Lajen i predstavnicima mnogih drugih zemalja o tome kako da se nastavi roces evropskih integracija.

Takođe i kako da se zajednički odgovori na izazove koji čekaju Evropu u vreme rata u Ukrajini koji ima velike posledice po evropsku ekonomiju.

“Njegov boravak u Tirani na vrlo jasan način pokazuje da će Srbija nastaviti da zastupa interese kosovskih Srba i da to ne mogu da urade ni Nenad Rasić, ni Rada Trajković, koji su Kurtijevi Srbi”, rekao je Vesić uz ocenu da to može da uradi samo Srbija i predsednik Vučić sa pretstavnicima Srpske liste koji su, kako je rekao, jedini legitimni predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.