Vesić: Privodi se kraju obnova puta Kokin brod-Priboj

PRIBOJ – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji puta Kokin brod – Pribojska banja – Priboj, na kome se obnavlja poslednjih 2,4 od ukupno 25 kilometara i najavio obnovu magistralnog puta od Čajetine do Priboja, kao i brzu saobraćajnicu od Nove Varoši do Duge poljane, koja će taj deo spojiti sa budućim auto-putem ka Crnoj Gori.

„Ovih 2,4 kilometara je poslednji deo puta prema Pribojskoj banji, od ukupno 25 kilometara, čiju je obnovu pre nekoliko godina obećao predsednik Aleksandar Vučić. Kada budemo završili i ovaj deo puta prema Kokinom brodu i Priboju, Pribojska banja će konačno dobiti pravi put, koji će omogućiti da bude atraktivnija i privuče više turista“, rekao je Vesić.

Istakao je da je obnova poslednje deonice jedan od najzahtevnijih zadataka na obnovi celog puta, jer se upravo tu nalazi veliko klizište, saopštilo je ministarstvo.

„Sada se postavljaju šipovi, na dubini do 16 metara, kako bi se klizište zaustavilo, put bio stabilan i trajan i kako bi se izbegle nesreće“, naveo je ministar.

Dodao je da na celom putu postoje dva klizišta, koja će biti regulisana, kao i da se rade i dva mosta na toj trasi.

„Na ovaj način pokazujemo koliko nam je važno da razvijamo svaki deo Srbije, a Priboj i Pribojska banja to zaslužuju“, rekao je Vesić.

On je najavio i obnovu magistralnog puta od Čajetine do Priboja, koji je sada u lošem stanju.

„U septembru krećemo u rekonstrukciju magistralnog puta prema Crnoj Gori u delu koji najlošije izgleda, od obilaznice oko Zlatibora, 15 kilometara prema Novoj Varoši, Priboju i Prijepolju“, kazao je Vesić.

Istakao je i da će se na zahtev predsednika Vučića raditi projekat brze saobraćajnice Nova Varoš – Duga poljana, kao izlaz na auto-put ka Crnoj Gori.

„Tako će Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Sjenica biti povezani sa autoputem, kako bi ovaj deo Srbije živeo bolje i dodatno se razvijao. Time ćemo obezbediti da Prijepolje, Priboj i Nova Varoš ne ostanu ‘slepo crevo’ već da budu povezane na auto-put, čime ćemo omogućiti više investicija i razvoj turizma“, rekao je Vesić.

Direktor preduzeća Putevi Užice, koje izvodi radove na putu Kokin brod – Priboj, Vladan Stamenić rekao je da več imaju mnogo iskusta u zahtevnim projektima, kakva je sanacija velikog klizišta kod Priboja.

„Raspolažemo potrebnom tehnikom i mehanizacijom, velikom mašinom teškom 120 tona, koja je u stanju da izvede bušenje šipova na ovako velikom prečniku, na dubinu do 16 metara. Šipovi su prečnika 1,2 metra i kada se neko klizište sanira na ovakav način, to je potpuno trajno, večno. Kada se ovo jednom uradi, to je za sva vremena“, objasnio je Stamenić.

Zahvalio je ministru Vesiću jer se, kaže, otkako je on došao na čelo Ministarstva građevinarstva radi sve više ovakvih projekata.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.