logo transparend vojvodina uzivo

Vesić povodom 8. marta poklonio cveće i vaučere studentkinjama na praksi u MSGI

BEOGRAD – Ministar saobraćaja građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić dodelio je danas u Sava centru vaučere i cveće povodom Dana žena studentkinjama koje se u okviru projekta „Studentska praksa“ na profesionalnom usavršavanju u tom ministarstvu i istakao da je važno svake godine podsećati na položaj i prava žena, jer nije do sada sve učinjeno kako bi žene bile potpuno ravnopravne u društvu.

Vesić je naglasio da je Ministarstvo saobraćaja građevinarstva i infrastrukture u suštini žensko ministarstvo, jer je u tom resoru zaposleno čak 65 odsto žena, odnosno 270.

„Zato što su žene sposobne, odanije, lojalnije, vrednije. A kao što vidite, imamo rezultate, za koje nisam zaslužan samo ja, već i moj tim koji radi sa mnom“, naglasio je Vesić.

On je podsetio da je kao ministar pokrenuo, u okviru njegovog resora, projekat pod nazivom Studenska praksa koji je do sad prošlo oko 130 studenata.

„Neki od vas su dobili zaposlenje u našem ministarstvu, našim preduzećima, neki će dobiti, a naša želja je da vam prvo pružimo stručno znanje, da vam omogućimo da vidite kako izgleda vaš posao sa praktične strane, što ne možete da naučite na fakultetu, koliko god fakulteti bili dobri, jer je neophodna i ta prava praksa“, istakao je Vesić.

Vesić je podsetio i na projekat edukativne posete u zemljama kompanija koje rade u Srbiji na velikim infrastrukturnim projektima.

„Deset studenata Građevinskog fakulteta je u decembru bilo u kompaniji Šangdung u Kini. Sada ćemo raspisati novi konkurs za druge studentkinje i studente koji će takođe otići u Kinu. I tu stiču iskustva na izradi velikih infrastrukturnih projekata kao što su brane, mostovi, pruge, što može biti važno za njihovu karijeru“, naveo je Vesić.

Vesić je naglasio da je proslava 8. marta podjednako važna i za muškarce i žene, jer je to dan koji govori koliko su žene doprinele društvu, da bude ovako kako jeste danas i o tome koliko su žene uticale na razvoj nauke, politike, kulture.

„I zato je važno da svakog osmog marta kažemo šta je učinjeno i da kažemo šta još moramo da učinimo, jer nismo sve učinili, kako bi žene bile potpuno ravnopravne u društvu, kako bi se njihova uloga potpuno cenila i kako bi ona bila vrednovana i poštovana“, naglasio je Vesić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.