logo transparend vojvodina uzivo

Vesić: Petlja Jakovo gotova do kraja godine

SRBIJA – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji petlje „Jakovo“, koja će žiteljima tog dela Beograda olakšati izlazak na autoput „Miloš Veliki“, a koja će, kako je najavio, biti gotova do kraja godine. Izgradnjom petlje „Jakovo“ ispunjava se obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića dato građanima Jakova i drugih surčinskih naselja prilikom otvaranja brze saobraćajnice Novi Beograd – Surčin, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja.

Vesić je, dodaju, tokom obilaska radova na petlji ukazao da su izgradnjom auto-puta „Miloš Veliki“, koji je doneo velike koristi Srbiji, naselje Jakovo i industrijska zona ostali odsečeni od ostalih saobraćajnica, dok sav teretni saobraćaj prolazi kroz centar Surčina.
„Zato je važna ova petlja, čija je izgradnja na zahtev Opštine Surčin i predsednika opštine Steve Šuše, uz obećanje predsednika Vučića, nedavno i počela, kako bi svi koji ovde žive, ali i onima koji koriste industrijsku zonu, imali direktan izlaz na autoput ‘Miloš Veliki’ „, rekao je Vesić i precizirao da će završetkom petlje između 25.000 i 35.000 ljudi koji gravitiraju ka tom području imati direktan izlaz na autoput.

Kao posebno važan zbog veće bezbednosti u saobraćaju, Vesić je napomenuo da tada teretni tranzitni saobraćaj više neće ići kroz Surčin.
Prema njegovim rečima, ukupna vrednost radova biće nešto veća od 3,3 miliona evra.

„Došli smo danas da se uverimo kako napreduju radovi, koji su dokaz da, kada se izgradi jedan put, on praktično nije završen, već kasnije može i da se koriguje u skladu sa razvojem zemlje. Da nema ekonomskog razvoja, ne bismo imali investicije u industrijskoj zoni, pa ni potrebe za petljom. Uvek smo spremni da odluke uskladimo tako da doprinose daljem ekonomskom razvoju“, rekao je Vesić.

Podsetio je da Surčin očekuje gradnja Nacionalnog stadiona, budući Sajam, gde će biti održana međunarodna izložba Ekspo, a tada će ta opština biti mnogo bolje saobraćajno povezana u svim pravcima.
Predsednik opštine Surčin Steva Šuša zahvalio je ministru Vesiću na pomoći oko realizacije projekta, na koji, kaže, čekaju već 11 godina, jer je petlja „Jakovo“ potreba stanovništva Donjeg Srema.

To znači da će žitelji Jakova stizati do okretnice autobusa na Bežaniji za najviše 10 minuta, za šta im je sada potrebno između 30 i 40 minuta, kada nema gužve u saobraćaju.

„Sva naša sela približili smo Beogradu, nijedno nije dalje od 30 minuta. Ono što je nekada bilo daleko sada nam je blizu, a to je važno i za investitore. Surčin je danas najperspektivnija opština u Beogradu, a ostaje još malo da bude i najbolja. A, da bismo to uspeli moramo imati ljude, poput ministra Vesića“, rekao je Šuša.

Radove na izgradnji petlje „Jakovo“ izvodi kompanija China Communications Construction Company.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.