Vesić: Od ponedeljka studenti na praksi u Ministarstvu građevinarstva

BEOGRAD – Prva grupa od 23 studenata Beogradskog univerziteta od ponedeljka, 20. marta počinje praksu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekao je ministar Goran Vesić gostujući na TV Prva.

”Prva grupa od dvadeset i troje studenata Beogradskog univerziteta potpisaće ugovore o studentskoj praksi u ponedeljak, 20. marta, i započeti praksu. Tokom obavljanja prakse koja će biti priznata od Beogradskog univerziteta studenti će raditi u struci sa mentorima a primaće naknadu od 14.000 dinara neto mesečno. Praksa će trajati tri meseca tokom ove godine biće obavljena još dva ciklusa, u julu i oktobru”, rekao je ministar Vesić.

On je kazao da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uskoro potpisati sporazume sa univerzitetima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu kao što je sporazum potpisan sa Beogradskim univerzitetom.

”Studentska praksa u ministarstvu je samo prvi korak jer će u narednom periodu i preduzeća ponuditi praksu ali i stipendiranje. Biću srećan kada prvog studenta ili studentkinju koji su prošli praksu zaposlimo posle diplomiranja”, rekao je ministar Vesić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: