Uskršnja torta koja će oduševiti celu porodicu.
Potrebno je:
8 jaja
300 g oraha
200 g šećera, 100 g čokolade
1 pomorandža
100 g marmelade od kajsija
Za glazuru
200 g bele čokolade
100 g putera
Priprema:
Žumanca i šećer penasto umutite. Dodajte omekšanu čokoladu, sok i pomorandžinu koru pa dobro promešajte. Na kraju lagano umešajte čvrst sneg od belanaca i mlevene orahe. Dobijenu smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte. Pecite u rerni zagrejanoj na 150 ° C 60-90 minuta . Tortu izvadite iz kalupa , premažite marmeladom koju ste omekšali tako to ste je prethodno malo zagrejali. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom .
Za pripremu glazure: maslac zagrejte na laganoj vatri do ključanja, sklonite s vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu. Lagano mešajte dok se sva čokolada ne otopi pa prelijte tortu.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.