Ako volite bakalar, bićete oduševljeni ovim receptom.
Sastojci:
600 g bakalara u filetima
1 glavica belog svežeg kupusa
4 glavice ljubičastog luka
60 g maslaca
200 ml suvog belog vina
so i biber (sveže mleveni)
Priprema:
Kupus narežite na trakice, a glavice luka na osmine.
U zagrejani tiganj stavite polovinu maslaca i pričekajte da se rastopi.
Zatim dodajte komade luka i pržite ga na srednje jakoj vatri, povremeno mešajući.
Nakon desetak minuta dodajte oko 100 ml vode, dodajte trakice kupusa i povrće dinstajte na srednje jakoj vatri desetak minuta, mešajući povremeno.
Potom, polovinu dinstanog povrća premestite u podmazanu vatrostalnu posudu, začinite ga solju i biberom, preko njega rasporedite komade bakalara pa i njih začinite solju i biberom.
Prekrijte ih preostalim povrćem, i njega začinite solju i biberom, prelijte belim vinom, pospite preostalim maslacem i stavite u rernu zagrejanoj na 180°C da se peče oko 30 minuta.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.