Veliko interesovanje za ponudu na Sajmu zapošljavanja u Beloj Crkvi

BELA CRKVA – Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Vršac – Ispostava Bela Crkva održan je danas u Beloj Crkvi, u restoranu „Klub“.

Sajam su otvorili predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić i v.d. direktora Filijale Vršac Radojica Lazin.

„Zahvalila bih se ispred lokalne samouprave organizatorima – Nacionalnoj službi za zapošljavanje Filjala Vršac, što su omogućili ovo spajanje poslodavaca i nezaposlenih lica. Veoma je bitno za Belu Crkvu, s obzirom na veliki broj nezaposlenih, možda smo i jedna od opština u vrhu na nivou Vojvodine po broju nezaposlenih u odnosu na broj stanovnika. Poželila bih sreću nezaposlenim licima i da iskoristite ovu šansu, da bar jedan deo vas nađe svoju novu šansu kod poslodavaca,“ rekla je Violeta Simić.

 

Radojica Lazin, v.d. direktora Filijale Vršac zahvalio se lokalnoj samouprave opštine Bela Crkva na podršci i izrazio svoje zadovoljstvo velikim interesovanjem poslodavaca i nazaposlenih lica.

„Danas imamo 16 poslodavaca koji su izrazili potrebu za 255 novih radnika za više od 30 zanimanja. Nadam se da je ovo jedan početak nove i drugačije saradnje koju želimo da uspostavimo, a to je da nezaposleni shvate ulogu Nacionalne službe za zapošljavanje, posredovanje. Drago mi je što će sajam posetiti i učenici završnih razreda belocrkvanskih srednjih škola i da ćemo i na ovaj način zainteresovati mlade da nađu svoje zaposlenje,“ istakao je Lazin.

Između ostalih preduzeća, na belocrkvanskom sajmu zapošljavanja bile su i kompanije: PIК „Južni Banat“, „Bridge SRB“, „FLAMMAT“, „METALING“, „SAF METAL“, „ANDRIJATIC TRAVEL“, i drugi.

Traženi su bili nekvalifikovani radnici, radnici u proizvodnji, šivači, mehaničari, bravari, administrativni radnici, higijeničari, diplomirani ekonomisti, doktori medicine, medicinske sestre, vaspitači, inženjeri voćarstva i vinogradarstva i drugi.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: