Veliki uspeh mladih Novosađana u Dubaiju na takmičenju iz mentalne aritmetike

NOVI SAD – Desetogodišnji Novosađani Adrian Ferenc Nađ, Boris Ljubotina i Danilo Kaličanin na Svetskom prvenstvu u mentalnoj aritmetici u Dubaiju osvojili su šampionsku titulu i zlatnu i srebrnu medalju, prenosi RTV.

Na takmičenju u sklopu “BrainOBrain” organizacije na kome je učestvovalo oko 2.000 dece, iz 42 zemlje rešavajući 40 zadataka za samo tri minuta što je, kako kažu, praktično nemoguće.

Adrian Ferenc Nađ, učenik četvrtog razreda Osnovne škole “Đorđe Natošević” osvojio je u Dubaiju šampionsku titulu svetskog ranga i pehar, a ovo mu je druga šampinonska titula.

Boris Ljubotina, učenik četvrtog razreda Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” već je iskusan takmičar i osvajač nekoliko nagrada u svojoj kategoriji.

Danilo Kaličanin, učenik četvrtog razreda Osnovne škole “Ivo Lola Ribar” u program “BrainOBrain” ušao je kao petogodišnjak.

Suština tehnike mentalne aritmetike je da deca računaju sve četiri računske operacije zamišljajući i simulirajući pokrete prstima po abakusu, a benefiti su izuzetno veliki jer se razvijaju matematičke ali i socijalne veštine. Učitelj i mentor naših šampiona Novak Stanišić verovao je u uspeh svojih učenika.

Ovo je bilo deseto, jubilarno svetsko takmičenje “BrainOBrain” u Dubaiju. Cilj takmičenja je da u tri minuta deca izračunaju što više, dobiju tačne rezultate i to napamet. Program je nastao u Indiji 2003. a u Srbiji je prisutan od 2017. godine.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.