logo transparend vojvodina uzivo

Veliki transparent postavljen na zgradu sedišta SRS „U Srebrenici nije bilo genocida“ Jakšić: Transparent je simbol istine, otpora i prkosa

NOVI SAD – Na sedištu Srpske radikalne stranke (SRS) u Novom Sadu, na Bulevaru Mihajla Pupina, nakon jučerašnjeg izglasavanja Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, okačen je jutros veliki transparent „U Srebrenici nije bilo genocida“, a kako je za „Dnevnik“ pojasnio predsednik novosadskog odbora SRS Đurađ Jakšić transparent je simbol istine, otpora i prkosa.

– To je bila reakcija na donošenje sramne Rezolucije u Ujedinjenim nacijama jer je to pokušaj žigosanja srpskog naroda kao genocidnog iako smo, kako kažu istorijske činjenice, mi jedan od najstradalnijih– istakao je Jakšić. – Beskrajno smo zahvalni za 19 država koje su se oduprle pritiscima sa zapada i glasali protiv Rezolucije kojom se pokušava čitav srpski narod, Republika Srbija i Republika Srpska, obeležiti žigom genocidnosti. Nama je potpuno jasno da je krajnji cilj zapadnih sila ukidanje Republike Srpske, pod izgovorom da je u pitanju genocidna tvorevina i stvaranje unitarne Bosne, jer je ona potencijalno bure baruta koje je uvek moguće zapaliti jer su rane još uvek sveže.

Jakšić je rekao da SRS poručuje da neće dati niti Srbiju niti Republiku Srpsku.

Foto: SRS

– Zajedništvo je u ovom trenutku od izuzetne važnosti – poručio je Jakšić. – Čini mi se da ni jedan događaj, još od bombardovanja 1999. godine, nije ujedinio ceo srpski narod kao izglasavanje ove sramne rezolucije. Jedinstvo nam je preko potrebno kako bismo se odupreli svim pritiscima koji sve ove godine dolaze sa zapada i kako bismo sačuvali naš narod u Crnoj Gori, kako bismo sačuvali Republiku Srpsku i Srbiju i odbranili Kosovo i Metohiju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.