logo transparend vojvodina uzivo

Veliki odziv građana povodom preventivnih pregleda u Beloj Crkvi

BELA CRKVA – Dom zdravlja „Bela Crkva“ i ove nedelje je na usluzi svojim sugrađanima. Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliki odziv stanovništva.

„Ove nedelje veliki broj domova zdravlja i bolnica učestvuje u akciji preventivnih pregleda pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja. Građani mogu uraditi krvnu sliku, hormone štitne žlezde, enzime prostate. Za sugrađane starije od 50 godine i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina radi se rentgen pluća i mogu da odu na pregled kod pulmologa. Danas je tu internista, radi se merenje krvnog pristiska i sugrađani mogu obaviti kompletan internistički pregled. Danas je novina što je preventivnim pregledima priključen i specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije za decu, gde se obavljaju pregledi kičme, stopala i celog lokomotornog sistema“ – kaže dr Jelena Savić.

Građani opštine Bela Crkva ističu da im ovakve akcije puno znače.

Podsećamo, preventivni pregledi u organizaciji Ministarstva zdravlja su potpuno besplatni, ne zakazuju se, za njih nije potrebna zdravstvena knjižica, već samo lična karta a rade se uglavnom tokom vikenda.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.