Magnetna rezonanca stigla u Opštu bolnicu u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Aparat za magnetnu rezonancu od 1,5 tesla je iz Kliničkog centra Vojvodine dopremljen u Opštu bolnicu „dr Đorđe Joanović“. Smešten je u  prostor koji je specijalizovan za ovu namenu u zgradi nove bolnice, saopštio je na konferenciji za medije direktor ove zdravstvene ustanove dr Igor Kitaresku.

To je prvi put u istoriji da zrenjaninska bolnica dobija magnetnu rezonancu, a građanstvo neće morati da ide u druge gradove zbog ove dijagnostike.

Na konferenciji za medije javnosti se obratio direktor Opšte bolnice Zrenjanin, dr Igor Kitaresku u prisustvu pomoćnika direktora msc Srđana Kalnaka.

“ Ovo je veliki dan za grad Zrenjanin, za zdravstvo regiona jer možemo da kažemo da je aparat magnetne rezonance unet u prostor predviđen za to.  Naša očekivanja su da oko 1. septembra ove godine svi radovi budu završeni, nakon čega sledi dobijanje dozvola, a moja procena je da u periodu između 15. septembra i 1. oktobra odradimo i prva snimanja – rekao je on.

Direktor je takođe dodao i da radiolozi zrenjaninske bolnice treba da završe obuku odlaskom u Klinički centar Vojvodine , a zatim i na aparatu u Zrenjaninu u prisustvu radiologa iz Kliničkog centra Vojvodine.

” Očitavanja će u početku raditi radiolozi iz KCV, nakon čega će se osamostaliti i radiolozi Opšte bolnice Zrenjanin. Prvo će se raditi snimanje glave, kičme, abdomena i male karlice, što su najfrekventniji i najbitniji magneti za urgentna stanja, a kasnije će se proširiti na čitav spektar dijagnostike koje ovaj aparat može da uradi. Svi znate kolike su liste čekanja u svetu i kod nas za magnetnu rezonancu, mi ćemo se truditi da velikom frekvencom rada, sa obučenim kadrom te liste čekanja svedemo na minimum. Želim  da se zahvalim pre svega pokrajinskom sekretaru , prof. dr Zoranu Gojkoviću i prof. dr Editi Stokić iz Kliničkog centra Vojvodine koji su doprineli da magnetna rezonanca stigne baš u Zrenjanin” – istakao je dr Kitaresku.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.