Velika Greda: Očuvanje životne sredine kroz projekat „Reciklaža“

PLANDIŠTE – Osnovna škola Jovan Sterija Popović iz Velike Grede, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, Ministarstvom zaštite životne sredine i lokalnom samoupravom Plandište, pokrenula je realizaciju projekta pod nazivom „Reciklaža“.

U sklopu realizacije projekta organizovana je likovna radionica, u okviru koje su učenici trećeg i četvrtog razreda osnovne škole iz Velike Grede iskazivali svoje likovno stvaralaštvo na temu zaštite i očuvanje prirode, upravljanje otpadom i reciklaža materijala, zaštita vode i zemljišta i upotreba recikliranog materijala u modernom dobu.

„Zaista je lepo videti svu ovu decu koja su svojim umetničkim stvaralaštvom pokazuju veliku odgovornost prema prirodi i očivanju životne sredine. Lično sam vrlo oduševljena što od malih nogu imaju već razvijenu svest za očuvanje i zaštitu životne sredine, o samom procesu reciklaže, upotrebi recikliranih materijala, o primeni recikliranih materijala u modernom društvu, kao i o svemu onome što ih okružuje. Zahvaljujući ovom projektu učenici osnovnih škola vrlo uspešno sprovode kampanju u procesu zaštite i unapređenja životne sredine“, navode rukovodioci projekta, nastavnici OŠ Jovan Sterija Popović iz Velike Grede.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.